Κύριο περιεχόμενο

 

Βιοτεχνικό - Βιομηχανικό Μουσείο Λαυρίου

1Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε από το Φάρο Τυφλών Ελλάδος ημερήσια εκδρομή στην περιοχή του Λαυρίου Αττικής  με την συμμετοχή 37 εξυπηρετούμενων (ατόμων με προβλήματα όρασης) και 10 εθελοντών συνοδών.

Τ111ρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε αρχικά επίσκεψη της ομάδας στο Βιοτεχνικό - Βιομηχανικό Μουσείο Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση διάρκειας 1,5 ώρας στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Μουσείου από πρώην εργαζόμενους αυτού και υπήρξε η ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε απτική επαφή με αυθεντικά αντικείμενα βιομηχανικής αξίας, εργαλεία και μεταλλεύματα.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Μουσείο ακολούθησε επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα) Λαυρίου Αττικής, οπού εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να γνωρίσουν τον πατέρα Μελέτιο, να ακούσουν τις ευχές του, και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

 Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα και περίπατο στο λιμάνι του Λαυρίου.

 Ο ενθουσιασμός και το αμείωτο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων γεννούν πάντοτε την επιθυμία για περαιτέρω εμπλοκή σε ανάλογες δράσεις που προωθούν την επαφή με την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της χώρας μας, αποτελώντας ταυτόχρονα αφορμή για αλληλεπίδραση και κοινωνικοποίηση .

Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας ΦΤΕ

Καραμιχαλάκου Δώρα

Βαγενά Χριστίνα