Κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων


Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., μία ομάδα 10 εξυπηρετούμενων από τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος , άτομα με πρόβλημα όρασης, μαζί με τους συνοδούς τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η Α΄ ΕΠΚΑ με την πεποίθηση ότι η επαφή και η εξοικείωση με τα πολιτιστικά αγαθά συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής όλων μας, οργάνωσε τη δράση με τίτλο «Αγγίζοντας… ποιήματα από μάρμαρο».

Οι συμμετέχοντες στη δράση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο αλλά και στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς. Με την ουσιαστική βοήθεια και καθοδήγηση των αρχαιολόγων του χώρου ξεκίνησε η ξενάγηση. Οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια αυτής, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία απτική περιήγηση στο Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς, τον καλύτερα σωζόμενο ναό της αρχαιότητας. Στη συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς,  στη Στοά Αττάλου όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν το χρόνο και τη δυνατότητα να έρθουν σε απτική επαφή με τεκμήρια της γλυπτικής τέχνης.

 

Η επίσκεψή έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων προς τους αρχαιολόγους του προγράμματος για την εξαιρετικά επιμορφωτική ξενάγηση καθώς και την άρτια οργάνωση της συνολικής δράσης, αφού οι ίδιοι αποκόμισαν νέες εμπειρίες και γνώσεις και αποχώρησαν με συναισθήματα ευχαρίστησης και ενθουσιασμού.