Κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο 

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ,  μια ομάδα 15 ατόμων με προβλήματα όρασης, εξυπηρετούμενοι του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, μαζί με τους συνοδούς τους, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου με τη βοήθεια υπεύθυνου ξεναγού, ο οποίος πραγματοποιεί με αυτόν τον τρόπο την στρατιωτική του θητεία. Η ξενάγηση περιελάβανε ιστορική αναδρομή από Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους Αλεξανδρινούς χρόνους, την ελληνική επανάσταση αλλά και την ιστορία της αρχαιότητας έως και την νεότερη ελληνική ιστορία. Οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια αυτής, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία έντονη απτική περιήγηση ψηλαφίζοντας αγάλματα με προσωπεία μεγάλων αρχηγών της ελληνικής επανάστασης, ειδώλια, πολεμικά όπλα, κανόνια, βλήματα, καθώς και πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

 Η επίσκεψή έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων προς τον ξεναγό του προγράμματος για την εξαιρετικά επιμορφωτική ξενάγηση καθώς και την άρτια οργάνωση της συνολικής δράσης, αφού οι ίδιοι αποκόμισαν νέες εμπειρίες και γνώσεις και αποχώρησαν με συναισθήματα ευχαρίστησης και ενθουσιασμού.