Κύριο περιεχόμενο

Η εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μία μοναδική εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν περίπου 50 εξυπηρετούμενοι του Φάρου Τυφλών Ελλάδος (άτομα με πρόβλημα όρασης και οι συνοδοί τους) που συμμετείχαν στη μονοήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου  στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.

Με τη βοήθεια ξεναγού, οι εξυπηρετούμενοι περιηγήθηκαν στο χώρο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 2.000 ζώα από 400 διαφορετικά είδη. Ειδικότερα, μέσω ενός ειδικού βιωματικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε άμεση επαφή με ζώα (καμηλοπαρδάλεις, λεμούριους και φίδια) καθώς επίσης και με στοιχεία από την άγρια φύση, όπως αυγά και φτερά εξωτικών πουλιών. Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του πάρκου για την φιλοξενία, την προθυμία και την ευαισθησία με την οποία προσάρμοσαν την ξενάγηση στις ιδιαίτερες απτικές ανάγκες της ομάδας μας.

Στη συνέχεια, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα και περίπατο στην παραθαλάσσια περιοχή της Νέας Μάκρης. Η δράση αυτή απέσπασε θετικές εντυπώσεις και σχόλια από τους συμμετέχοντες καθώς συνδύασε επιτυχώς την επιμόρφωση με την ψυχαγωγία ενώ συγχρόνως ενίσχυσε την κοινωνική αλληλεπίδραση των εξυπηρετούμενων.

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του  άξονα «Πρόγραμμα Απασχόλησης και Ελεύθερου Χρόνου»  του Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας προς Ευάλωτες Ομάδες Τυφλών με την στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.