Κύριο περιεχόμενο

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στο πλαίσιο των εορτασμών Της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, υλοποίησε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 σχετική ενημερωτική ημερίδα.

Στόχος της αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού για την σπουδαιότητα χρήσης του λευκού μπαστουνιού, την αναγκαιότητα θεμελίωσης συνθηκών για ασφαλή και ανεξάρτητη μετακίνηση και διαβίωση εν γένει και ζητήματα προσβασιμότητας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν το έργο του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στα 70 χρόνια λειτουργίας του, πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζει και το σύνολο των ενεργειών που αναπτύσσει για την ομαλή και ενεργό ένταξη των μη βλεπόντων στην κοινωνία.

Την διοργάνωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους: ο κος Δέδες, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, ο κος Αυγουλάς, εκπρόσωπος του Υπουργού  Εσωτερικών,  κου Κουρουμπλή, η κα Λεβέντη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Νοτίου Τομέα, η κα Πάσχου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας, η κα Κακαλιάκου, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.