Κύριο περιεχόμενο

 

Σεμινάρια οινγνωσίας

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, μια μικρή ομάδα νέων-λάτρεων του κρασιού από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οίνου του Αγαπητού στα Μελίσσια για μια μοναδική περιήγηση στον κόσμο του οίνου.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και με ξεναγό τον κο Δημήτρη Χατζηνικολάου, καταξιωμένο οινολόγο και γευσιγνώστη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μύησης στην τέχνη της οινογνωσίας.

Μέσα από τις δοκιμές επίλεκτων φιαλών, εξοικείωση με τα αρώματα και συμβουλές για σωστή και ποιοτική χρήση του κρασιού, οι «μαθητευόμενοι» είχαν μια ιδιαίτερη εμπειρία, αφετηρία ίσως για κάποιους για περαιτέρω σχετική ενασχόληση.

Η γευσιγνωσία οίνου άλλωστε, μπορεί να αποτελέσει ένα άψογο πεδίο ενασχόλησης και γιατί όχι επιτυχούς δράσης ατόμων με προβλήματα όρασης, εφόσον οι αισθήσεις όσφρησης και γεύσης είναι ιδιαίτερα οξυμένες, υπάρχει έμφυτο τάλαντο και θέληση  και φυσικά προσφέρονται και οι συνθήκες από πλευράς κατάρτισης.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Οίνο τον Αγαπητό και τον κο Χατζηνικολάου προσωπικά, για την τόσο ενδιαφέρουσα γνωριμία που εξασφάλισε στους συμμετέχοντες με το κρασί ως κάτι πολύ περισσότερο από απλή απόλαυση. Ελπίζουμε σε δημιουργικές ανάλογες συμπράξεις που θα ανοίξουν νέους δρόμους και στο μέλλον..