Κύριο περιεχόμενο

 

Δύο μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλιαμς


Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, η Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσίασε μια μοναδική Θεατρική παράσταση, αφιερωμένη σε ιστορίες γυναικών.

Συγκεκριμένα στην παράσταση συμμετείχαν η κα Ρουκουτάκη, η κα Χριστοδούλου, η κα Άσλάνογλου, η κα Γκουβάτσου, η κα Κοτρώτσου, ο κος Μουρούκος και ο κος Καλκούνης, ενώ καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά υπεύθυνος ήταν ο κος Ματαράγκας.

Η επιτυχία της παράστασης σηματοδοτήθηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα της κατάμεστης αίθουσας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο κλασσικές δημιουργίες, δύο μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλιαμς, «Το πορτρέτο μιας Μαντόννας» & «Η Λαίδη Φθειροζόλ», τα οποία απέδωσε η ερασιτεχνική ομάδα ηθοποιών μας με συνέπεια και θέρμη, υπό ένα μοναδικό πρίσμα έκφρασης και δημιουργίας όπως πάντα άλλωστε 

Μετά το πέρας της παράστασης έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Φορέα, κύριος Μπασιάς, ο οποίος υπερτόνισε την σπουδαιότητα και ποιότητα του έργου της Θεατρικής Ομάδας αλλά και του έργου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και την ανάγκη στήριξής του από κρατικούς και ιδιωτικούς παράγοντες-ειδικά κατά την τρέχουσα, ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κου Μπαλάφα, ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τα λόγια του την αξιέπαινη προσπάθεια της θεατρικής ομάδας, αλλά και του Φορέα γενικότερα, τον οποίο δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει με κάθε τρόπο.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης μεταξύ άλλων, η κυρία Σκούφα, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κυρίου Βούτση και η κυρία Ψαράκη, εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, που στηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια σπουδαία προγράμματα του Φορέα μας.

Επίσης, παρευρέθησαν η Κυρία Ελευθερίου και ο κύριος Σταύρου, εκ μέρους του Ομίλου INTERAMERICAN, σταθερού υποστηρικτή τα τελευταία χρόνια της Θεατρικής μας Ομάδας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Εκ μέρους της Διοίκησης, παρευρέθησαν ο κύριος Ζάκκας, Αντιπρόεδρος Β’, η κυρία Κατσαρού, Γενική Γραμματέας, η κυρία Στρατηγάκου, Ταμίας, η κυρία Μαλεζά, Μέλος.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό μας στην συγκεκριμένη δράση, φίλους, δωρητές, εργαζόμενους και εθελοντές και δεσμευόμαστε  για ακόμα περισσότερα έργα και επιτυχημένες παραστάσεις και στο μέλλον.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, διαρκώς αγωνίζεται και καινοτομεί στο πεδίο της προσφοράς στον χώρο της τυφλότητας, με ποιοτικές και κοινωνικά ωφέλιμες δράσεις, οπότε η στήριξή του για εξακολούθηση αυτών, συνιστά κοινωνική επιταγή.