Κύριο περιεχόμενο

 

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την Κυριακή 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υλοποίησε στις εγκαταστάσεις του μια εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την ανάγκη για ποιοτική και ισότιμη πρόσβαση όλων στον πλούτο που αυτό προσφέρει.

Η πολιτιστική αυτή δράση, κινήθηκε σε κλίμα εορτασμού της δυνατότητας για περιήγηση κάθε αναγνώστη στα ατελείωτα μονοπάτια 

των βιβλίων, παρουσία δεκάδων μελών και φίλων, ενώ μουσικά πλαισώθηκε από τις σπουδαίες δεξιότητες στο πιάνο του νεαρού, Κεπελιάν Αλέξανδρου, ατόμου με πρόβλημα όρασης και φοιτητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή απετέλεσε η παρουσία και τοποθέτηση με αφορμή την διοργάνωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτή Β' Αθηνών, κυρίου Μπαλάφα, του Βουλευτή Κορινθίας και εκπροσώπου του προέδρου της Βουλής, κυρίου Τσόκα, του εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού, κυρίου Παπαδάκη, του Δ/ντη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Ζαχαριάδη και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου των American Friends of the Blind in Greece, κυρίου Ευαγγέλου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, παρέστησαν ο Πρόεδρος, κύριος Μπασιάς, η Αντιπρόεδρος Α΄ και υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων, κυρία Ρουκουτάκη, ο Αντιπρόεδρος Β΄ και υπεύθυνος των δύο βιβλιοθηκών, κύριος Ζάκκας, η Γενική Γραμματέας, κυρία Κατσαρού, η Ταμίας, κυρία Στρατηγάκου και  το μέλος, κυρία Μαλεζά. 

Την τιμητική τους την ημέρα αυτή είχαν η Δανειστική Βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων και η Ιστορική Βιβλιοθήκη Braille, που έχουν καταλυτικά  συνδράμει εδώ και δεκαετίες στην κοινωνία των μη βλεπόντων, ανοίγοντας νέους δρόμους προσέγγισης της γνώσης και του πολιτισμού.

Πέρα από την παρουσίαση  της προσφοράς τους, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα για περιήγηση σε ειδικούς "σταθμούς" αυτών στον χώρο της εκδήλωσης, ενδεικτικών του έργου και της ιστορίας τους. Ακολούθησε ειδική αναφορά στην παγκόσμια γραφή Braille και διαδραστική ανάγνωση ποιημάτων. Στην ουσία επρόκειτο για εκ περιτροπής ανάγνωση ποιημάτων σε γραφή Braille και γραφή βλεπόντων, από τυφλούς και βλέποντες αναγνώστες, τις κυρίες Ρουκουτάκη, Αναστασίου και Φωτεινιά, ενώ ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η συμμετοχή στην διαδικασία του Υπουργού, κυρίου Μπαλάφα, που ξεχώρισε για τις αναγνωστικές του ικανότητες.

Η δράση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα Studios Ηχογράφησης και Δανειστικής Βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων και στην Βιβλιοθήκη Braille, καθώς και στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο Αφής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και δεσμευόμαστε για ανάλογες, δημιουργικές συναντήσεις πνεύματος και πολιτισμού και στο μέλλον.

 Videoαπό την εκδήλωση