Κύριο περιεχόμενο

 

Τι τρανός χορός θα γένει

Το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Μαϊου, η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσίασε στον προαύλιο χώρο του φορέα, στον «Κήπο Πολιτισμού», μια σπουδαία χορευτική παράσταση, με τίτλο «Τι τρανός χορός θα γένει».

Στην εκδήλωση, πέρα από την μοναδική Ομάδα του Φορέα μας, συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, 4 σπουδαίοι χορευτικοί σύλλογοι, στου οποίους απενεμήθησαν και αναμνηστικά συμμετοχής:

η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων,

ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου,

ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάμου Αττικής,

η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι.

Πέρα από φίλους και μέλη του Φορέα μας, από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος, Κος Μπασιάς, που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, η Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, κα Ρουκουτάκη, η Γενική Γραμματέας, κα Κατσαρού και το μέλος, κα Μαλεζά.

Επίσης, μας τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας, κος Κωστάκης, ο Πρώην Υπουργός και εκπρόσωπος του κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κος Καρχιμάκης και η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κα Φαρδέλα.

Η συνάντηση αυτή, μη βλεπόντων χορευτών με βλέποντες, πέρα από την άψογη παρουσίαση και εκτέλεση των χορών, είχε και ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία: την κοινωνική αναγκαιότητα για τέτοιου είδους δημιουργικές συμπράξεις, που γκρεμίζουν τα στερεότυπα και μας ενώνουν όλους.

Η εκδήλωση έτυχε αθρόας προσέλευσης και θερμά χειροκροτήματα συνόδευαν μέχρι τέλους τις παρουσιάσεις των χορευτών, σε ένα κλίμα ευφορίας και εορτασμού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τοv Δήμο Καλλιθέας, την Final Sound Studio, για την υλικοτεχνική υποστήριξη και την εταιρεία ΒΙΚΟΣ-χορηγό της εκδήλωσης, για την ευγενική δωρεά νερών και αναψυκτικών.

Παράλληλα, ευχαριστούμε τον υπεύθυνο της Χορευτικής Ομάδας μας, τον κο Σιζόπουλο, καθώς και όσους εθελοντές και εργαζόμενους στήριξαν την εκδήλωση.