Κύριο περιεχόμενο

 

Μουσεία και προσβασιμότητα.


Το Μουσείο Αφής του  Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, συμμετείχε στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα του ICOM σε συνεργασία με το Balkan Museum Network, με θέμα «Μουσεία και προσβασιμότητα. Συζητώντας δράσεις και προοπτικές για τα μουσεία στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Στην συνάντηση συμμετείχαν η κα Γεωργία Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος/Μουσείου Αφής και η κα Καλλιόπη Γκίκα, Οδηγός Έργων Τέχνης για Άτομα με Προβλήματα Όρασης, Φάρος Τυφλών της Ελλάδος/Μουσείο Αφής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν την πεποίθηση, την θέληση και το όραμα για την καθολική και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό των εμποδιζόμενων ατόμων, σε όλες εκείνες τις δράσεις και τα ερεθίσματα που προάγουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο του ανθρώπου. Απώτερος στόχος, τα Μουσεία και όλοι οι πολιτιστικοί χώροι να προάγουν την συνύπαρξη όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ισότιμα και ισόνομα, διαμορφώνοντας πολίτες με παιδεία και κουλτούρα αντάξια της κληρονομιάς μας.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ICOM, του BALKAN MUSEUM NETWORK και του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και οι εκπρόσωποι των Μουσείων και πολιτιστικών χώρων, εξέφρασαν την επιθυμία και δεσμεύτηκαν για την οργάνωση ημερίδων και συναντήσεων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της επικοινωνίας και διάδοσης δράσεων και πρωτοβουλιών καθολικής προσβασιμότητας.