Κύριο περιεχόμενο

 

Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

 

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 11 εξυπηρετούμενων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος (άτομα με πρόβλημα όρασης μαζί με τους συνοδούς τους). Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία  Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες( VerySpecialArtsHellas) στα πλαίσια του προγράμματος Επισκέψεων- Ξεναγήσεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για το φθινόπωρο 2017.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι εξυπηρετούμενοι είχαν την δυνατότητα συμμετοχής σε μια ευχάριστη και ουσιαστική μουσειακή εμπειρία μέσω θεματικά οργανωμένης ερμηνευτικής περιήγησης από έμπειρο ξεναγό-αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα επίσης της απτικής επαφής των εκθεμάτων που φιλοξενούνται στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου ενώ με την βοήθεια συντηρητή έργων τέχνης είχαν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν αντικείμενα υπό συντήρηση, όπως χάλκινα ειδώλια και αγαλματίδια..

Ο διαδραστικός αυτός τρόπος γνωριμίας με τον κόσμο των πολιτισμικών αγαθών ενισχύει το αμείωτο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων αναδεικνύοντας κάθε φορά την ανάγκη για εμπλοκή σε αντίστοιχες δράσεις που σκοπό έχουν την επαφή με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.