Κύριο περιεχόμενο

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στα εγκαίνια του Ειδικού Πολυαισθητηριακού Χώρου στο ΚΕΑΤ.

  

Την Παρασκευή 25 Μαΐου, σημειώθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Πολυαισθητηριακού Χώρου-«Σκοτεινού δωματίου» στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κος  Φώτης  Ζάκας.

 Η αίθουσα αποτελεί ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρου Ωνάση προς το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Καλλιθέας και προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί από όλες τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο ΚΕΑΤ, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Καλλιθέας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία Όρασης «Μπέττυ Λεωτσάκου», το Τμήμα Εκπαίδευσης και το Προνηπιακό Τμήμα του ΚΕΑΤ.

 

Η έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων έγινε από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ κο. Μενέλαο Τσαούση, ενώ παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας, κα. Άννα Γιαννάκου Πάσχου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής για θέματα Πολιτών με Αναπηρία κα. Βιβή Τσαβαλιά, ο Πρόεδρος Νεολαίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κος Βαγγέλης Αυγουλάς, και η Πρόεδρος του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», κα. Ζωή Γερουλάνου,.