Κύριο περιεχόμενο

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίασης Παραδοσιακών Χορών «Από τη Σπορά στο Θέρος»
8 Ιουνίου 2019

 

Το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Ιουνίου, η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσίασε στον προαύλιο χώρο του φορέα, στον «Κήπο Πολιτισμού», μια σπουδαία χορευτική παράσταση, με τίτλο «Από την σπορά στον Θέρο».

Στην εκδήλωση, πέρα από την μοναδική Ομάδα του Φορέα μας, συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, 4 σπουδαίοι χορευτικοί σύλλογοι, στους οποίους απονεμήθηκαν και αναμνηστικά συμμετοχής:

 

Το «Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας»

Ο «Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων»

Η «Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών»

Οι «Λυρίτες Αιγάλεω»

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν φίλοι και μέλη του Φορέα μας, καθώς και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος, κος Μπασιάς, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ο Αντιπρόεδρος, κος Ζάκας, η Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, κα Ρουκουτάκη, η Γενική Γραμματέας, κα Κατσαρού και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της χορευτικής ομάδας του Φορέα, κα Τζεβελέκου.

 

 

 

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Νοτίου Αθήνας, κος Πεταλωτής, η Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νοτίου Τομέα, κα Βασιλάκου και ο κος Μπουκουβάλας, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας, με τον συνδυασμό του κου Ασκούνη.

Η συνάντηση αυτή, μη βλεπόντων χορευτών με βλέποντες, πέρα από την άψογη παρουσίαση και εκτέλεση των χορών, είχε και ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία: την κοινωνική αναγκαιότητα για τέτοιου είδους δημιουργικές συμπράξεις, που γκρεμίζουν τα στερεότυπα και μας ενώνουν όλους.

Η εκδήλωση έτυχε αθρόας προσέλευσης και θερμά χειροκροτήματα συνόδευαν μέχρι τέλους τις παρουσιάσεις των χορευτών, σε ένα κλίμα ευφορίας και εορτασμού.

 

 

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την εταιρεία ΒΙΚΟΣ-χορηγό της εκδήλωσης, για την ευγενική δωρεά νερών και αναψυκτικών και τοv Δήμο Καλλιθέας, για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε, Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Με  την Οικονομική Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.