Κύριο περιεχόμενο

 Επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτολογίας-Πετρολογίας

 

 

Στις 10 Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη, μια 13μελής ομάδα (αποτελούμενη από εξυπηρετούμενους και εθελοντές συνοδούς ) του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί για πρώτη φορά το Μουσείο Ορυκτολογίας-Πετρολογίας του τμήματος Γεωλογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες της δράσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια λεπτομερή ξενάγηση, να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πολλά από τα αυθεντικά δείγματα της πλούσιας συλλογής που διαθέτει, κάποια από τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κάθε είδους. Μέσω της απτικής επαφής μπόρεσαν να επεξεργασθούν, να αισθανθούν, να κατανοήσουν και να δημιουργήσουν νοητές εικόνες των πολύτιμων λίθων, ορυκτών, πετρωμάτων, μεταλλευμάτων αλλά και του μοναδικού σίδηρο-μετεωρίτη που δεσπόζει σε εξαίρετη θέση εντός του Μουσείου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με θετικά συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους, με κυρίαρχα την αίσθηση της μοναδικής εμπειρίας και το έντονο ενδιαφέρον για ενεργό συμμετοχή σε ανάλογες επισκέψεις και δράσεις.

 Κοινωνική Λειτουργός- Καραμιχαλάκου Δώρα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Βαγενά Χριστίνα