Κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Γεώργιος Αβέρωφ

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. , ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος είχε την χαρά να επισκεφθεί για ακόμη μια φορά το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Γεώργιος Αβέρωφ, με μια ομάδα 32 ατόμων (εξυπηρετούμενων και συνοδών).
Αρχικά πραγματοποιήθηκε ένας μικρός περίπατος στον πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους στα παραθαλάσσια μαγαζιά της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στο Πλωτό Μουσείο όπου οι ξεναγοί του (στρατιώτες που πραγματοποιούν την θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό) μας υποδέχθηκαν εγκάρδια. Η ξενάγησή ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ όπου μέσω της ακουστικής περιγραφής οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε έναν αιώνα ελληνικής ιστορίας και να γνωρίσουν τους ήρωες του πολέμου αλλά και της καθημερινότητας του πλοίου θρύλος.

 

Ακολούθως, η επίσκεψη περιελάμβανε περιήγηση και στα δύο επίπεδα του ιστορικού πλοίου και επιπλέον υπήρξε η δυνατότητα απτικής επαφής με κάποια από τα μέρη καθώς και με αντικείμενα που φιλοξενούνται στο διαμάντι του Πολεμικού Ναυτικού,  στοιχεία μιας ιδιαίτερης εμπειρίας.
Οι συμμετέχοντες της δράσης αποκόμισαν πολύ καλές εντυπώσεις και αποχώρισαν με συναισθήματα ευχαρίστησης και ενθουσιασμού τόσο για το πανέμορφο και γεμάτο ιστορία πλοίο όσο και για την ομορφιά και την ηρεμία που τους προσέφερε ο περιβάλλοντας χώρος.