Κύριο περιεχόμενο

Το Εργαστήρι Κεραμικής του Φ.Τ.Ε. στο μουσείο Βορρέ

 

Εκπροσωπώντας το Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, οι μαθητές του Εργαστηρίου Κεραμικής και Γλυπτικής του φορέα βρέθηκαν στο Μουσείο Βορρέ και συμμετείχαν στα διαδραστικά - βιωματικά εργαστήρια που υλοποίησε ο ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους).

 Στο πλαίσιο του διαδραστικου – βιωματικού εργαστηρίου  με τις συμπράξεις μέσω της τέχνης ανάμεσα στις ευπαθείς και μη ομάδες νέων δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν από κοινού έργα τέχνης και τελικά να γίνει αντιληπτό ότι η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ανθρώπινη φύση.

Η ομάδα ήρθε  σε επαφή και με άλλους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας όπως η  ζωγραφική σε T-shirt  από άτομα μερικώς βλέποντα κατέγραψε συναισθήματα και μηνύματα σχετικά με το θέμα της όρασης. Η σχεδίαση στον τοίχο με tape και post-it έδωσε τη χαρά της δημιουργίας σε μεγάλη ελεύθερη επιφάνεια. Τέλος η εικαστική παρέμβαση με μαλλί σε γύψινο γλυπτό δημιούργησε έκπληξη, απορία αλλά και ευκαιρία να δουλέψει η φαντασία και να γίνει κατανοητή η τέχνη πέρα από τα στερεότυπα.

Ευχαριστούμε τον ΣΚΕΠ για την αξιόλογη συμβολή του στην προσπάθεια και το Μουσείο Βορρέ για τη φιλοξενία του και την ξενάγηση στα εκθέματά του.