Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &
ανακοινώσεις

 
 

 

 

 

17/10/2019

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 12:00, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, θα προβάλει 3 ταινίες μικρού μήκους, σε συνεργασία με την κα Καρατζή ΙσμήνηΥποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής της έρευνας.

Στόχος αυτής της έρευνας είναι η βελτίωσή της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στο οπτικοακουστικό υλικό και η κατάρτιση κανόνων για την ακουστική περιγραφή ξενόγλωσσων ταινιών animation (μικρού μήκους) μέσω συγκριτικής μελέτης σε συνδυασμό με μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προβολή τριών πολυβραβευμένων ταινιών animation μικρού μήκους (10-12 λεπτά έκαστη) με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους στα ελληνικά, διεγείροντας την ακοή, την αφή, την όσφρηση και τη γεύση. Η συμμετοχή του κοινού στην έρευνα με την συμπλήρωση ερωτηματολογίων μετά το πέρας των προβολών, τα οποία θα παρουσιάζονται σε συνέδρια με παράλληλη αναφορά στη συνεργασία με τον φορέα, είναι μείζονος σημασίας με άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσο στο κοινό με οπτική αναπηρία όσο και στον ακαδημαϊκό-ερευνητικό χώρο.

 

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή για την κάθε ταινία:

1. My Stuffed Granny (σκηνοθεσία: Έφη Παππά, διάρκεια: 10 λεπτά - 2014)

Περίληψη: Το πολυβραβευμένο animation της Έφης Παππά, «Μy Stuffed Granny» θίγει την ελληνική οικονομική κρίση και πώς αυτή έχει επηρεάσει τις οικογενειακές σχέσεις των ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται τις δυσκολίες που βιώνει μια ολιγομελής οικογένεια για να τα βγάλει πέρα. Η οικογένεια αποτελείται από τον μπαμπά, την μικρή του κόρη και τη γιαγιά, της οποίας η σύνταξη είναι και το μοναδικό εισόδημα του σπιτιού. Όταν όμως η γιαγιά της φεύγει από τη ζωή, τότε προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν.

Η πρωτότυπη γλώσσα της ταινίας είναι τα αγγλικά. Ωστόσο η ταινία θα προβληθεί με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους στην ελληνική γλώσσα. Στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης, η ταινία θα προβληθεί με διαφορετικές εκδοχές φωνής σε συνδυασμό με μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση.

 

2. Boles (σκηνοθεσία: Špela Čadež, διάρκεια: 12 λεπτά, Σλοβενία-Γερμανία 2013)

Περίληψη: Το αναστοχαστικό αυτό animation έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πληθώρα φεστιβάλ animation διεθνώς. O Filip ζει σε μια φτωχή γειτονιά και ονειρεύεται μια ζωή φημισμένου συγγραφέα στην πολυτελή μεριά της πόλης. Μια μέρα χτυπάει την πόρτα του η γειτόνισσά του η Tereza, μια μεσήλικη προκλητική γυναίκα, την οποία προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία, και του ζητά να της γράψει ένα γράμμα για τον αρραβωνιαστικό της. Όλα θα είχαν πάει καλά αν μια βδομάδα αργότερα η Tereza δεν ξαναρχόταν στην πόρτα του ζητώντας του αυτή την φορά να γράψει μια απάντηση στο προηγούμενο γράμμα.

Η πρωτότυπη γλώσσα της ταινίας είναι τα σλοβένικα και βασίζεται σε μια σύντομη ιστορία του κλασικού Σοβιετικού συγγραφέα Maxim Gorky με τίτλο Her Lover. Η ταινία θα προβληθεί με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους στην ελληνική γλώσσα. Στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης, η ταινία θα προβληθεί με διαφορετικές εκδοχές φωνής σε συνδυασμό με μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση (θα προηγηθεί και ξενάγηση αφής).  

 

3. Projection on Sofa (σκηνοθεσία: Violette Delvoye, διάρκεια: 6 λεπτάΒέλγιο 2016)

Περίληψη: Δύο γυναίκες, η Λούσι και η Μανού, συγκατοικούν. Αφού απολαύσουν μια ταινία στο σαλόνι, θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν ιδέες για ένα μακρινό ταξίδι από τον καναπέ του σπιτιού τους και να συζητούν τη στάση τους απέναντι στα ταξίδια.

Η πρωτότυπη γλώσσα της ταινίας είναι τα γαλλικά. Η ταινία θα προβληθεί με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους στην ελληνική γλώσσα. Στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης, η ταινία θα προβληθεί σε συνδυασμό με μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση (θα προηγηθεί και ξενάγηση αφής).

 

 

Παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση της προβολής, οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία, καθημερινά 8:00-14:00 στο τηλέφωνο του φορέα 210 9415222.

 

 

10/10/2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

14-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

Το ΚΕΝΤΡΟ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» συνδιοργανώνει, μαζί με τους Εταίρους Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Κ.Ε.Α.Τ., Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.ΑμεΑ., Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Ε.Ο.Τ., Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, Π.Σ.Τ., Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, Φ.Τ.Ε., Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών, Π.Ε.Α., Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, Ε.Κ.Ε.Σ., ένα Διήμερο Δράσεων, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού.

Το Διήμερο θα λάβει χώρα στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Σύγχρονο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη και περιλαμβάνει :

 

την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

 

10.30 – 15.00 Βιωματικές Δράσεις σχετικά με την Γραφή Braille,με το Λευκό Μπαστούνι και τον Σκύλο Οδηγό

15.00 – 16.30 Ελεύθερος Χρόνος επίσκεψης με την δυνατότητα γνωριμίας του Κέντρου και των Σκύλων Οδηγών

16.30 – 19.00 Σεμινάριο με θέμα :

Ο Σκύλος κι η αξία του ως Συνοδοιπόρος στην ζωή των Ανθρώπων και των Ατόμων με Αναπηρία

Αναλυτικό πρόγραμμα :

16.30 Προσέλευση – Εγγραφές

17.00 - 17.15 Τι πρέπει να γνωρίζω όταν αποφασίζω να υιοθετήσω έναν Σκύλο

17.15 – 17.30 Σκύλοι Βοηθείας, Σκύλοι Θεραπείας, Σκύλοι Συνεδρίας.

17.30 – 17.45 Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος – Το Οραμα 25 χρόνων έγινε πραγματικότητα

17.45 – 18.00 Κοινωνικοποίηση Κουταβιών και Εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών

18.00 - 18.15 Ανάδοχοι Εθελοντές Κουταβιών, Σκύλων σε Απόσυρση και Σκύλων σε «Συνταξιοδότηση»

18.15 – 18.30 Μία σημαντική Ομάδα : Ο Χειριστής και ο Σκύλος Οδηγός του

18.30 – 19.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Βιωματικά

 

2.
και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

 

10.30 – 15.00 Βιωματικές Δράσεις σχετικά με την Γραφή Braille,

με το Λευκό Μπαστούνι και τον Σκύλο Οδηγό

15.00 – 16.30 Ελεύθερος Χρόνος επίσκεψης με την δυνατότητα γνωριμίας του Κέντρου και των Σκύλων Οδηγών

16.30 – 19.00 Σεμινάριο με θέμα :

Η Εκπαίδευση των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία και η Επαγγελματική τους Αποκατάσταση

Αναλυτικό πρόγραμμα :

16.30 Προσέλευση – Εγγραφές

17.00 - 17.20 Η αξία της Κινητικότητας, του Προσανατολισμού και των Καθημερινών Δεξιοτήτων στην Ανεξαρτησία ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία.

17.20 – 17.40 Η Εκπαίδευση των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία

17.40 – 18.05 Η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία

18.05 – 18.25 Η σημασία του Αθλητισμού στη ζωή ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία.

18.25 - 18.45 Η αξία της Τεχνολογίας στην Καθημερινότητα ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία

18.45 – 19.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Τα Σεμινάρια είναι Δωρεάν,

μετά το πέρας των Σεμιναρίων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης

 

Για συμμετοχές :

Παράκληση όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 201 5200140 και 6932414189 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,

Σύγχρονο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας,

Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, Αθήνα 118 54

Τηλ. 3426842

Πρόσβαση : Στάση Κεραμεικός, Μετρό, Γραμμή 3

Στάση Πετράλωνα ΗΣΑΠ

Στάση Κολυμβητήριο, επί της οδού Πειραιώς - Λεωφορεία 049, 815, 914

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΑΜΕΑ

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

 

Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρεία με Εταίρους : Tο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (E.O.T.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε), την Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ)
Βερανζέρου 31, 104 32 Αθήνα Τηλ.: 210 52 00140 – 6932414189, www.greekguidedogs.com,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και fb: Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος-GreekGuideDogs

 

 

7/10/2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 
η Θεατρική Ομάδα του
«ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»,
θα παρουσιάσει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 19:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων Αθηνάς 17 στην Καλλιθέα, το έργο
«ΦΑΥΣΤΑ Ή Η ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΚΟΡΗ»
ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

 

  

Το έργο είναι  γραμμένο το 1963 με την ιδιότυπη παράλογη ματιά και γραφή του Μπόστ.  Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο το έγραψε σε στιγμή κεφιού και ότι την ιδέα την πήρε από μια «τραγική ιστορία» τότε που ένας καρχαρίας στο Κερατσίνι έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε.

 

Είναι γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Σαρκάζει την τότε επίσημη γλώσσα του κράτους, την καθαρεύουσα  και τον αστικό καθωσπρεπισμό. Με το ανατρεπτικό του χιούμορ και το τραγούδι αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε ιστορικά και κοινωνικά θέματα και σατυρίζει την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική ιδεολογία της εποχής.

 

  

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Αγαπητού Μάρω 

Ασλάνογλου Εύη

Γκελεβέσης Θοδωρής

Καλκούνης Παναγιώτης

Μουρούκος Βαγγέλης

Παπαϊωάννου Θανάσης

Ρουκουτάκη Γωγώ

Χριστοδούλου Βιβή

Τεντόμα Αργυρώ 

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου 

Επιμέλεια κοστουμιών: Λέα Κούση 

Τεχνική επεξεργασία ήχου και φωτισμού: Γιώργος Δανόπουλος

Δωρεάν διάθεση κοστουμιών από την κυρία Άννα Φόνσου και «Το Σπίτι του Ηθοποιού»

   

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Γραμματεία στο 210-9415222.

Διατίθεται χώρος στάθμευσης

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:  

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά. 

Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου. 

Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

 

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, την θεατρική ομάδα και πιθανές συνεργασίες,
μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών-Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. 
και μέλος της θεατρικής ομάδας κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο 6945373081

 

Σας περιμένουμε!


Για το έτος 2019, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής Συμπερίληψης τυφλών ατόμων και ατόμων με προβλήματα όρασης για την καταπολέμηση των διακρίσεων: Ανάδειξη και επικοινωνία δράσεων πολιτισμού, δημιουργία ευκαιριών ισότιμης συμμετοχής και συνύπαρξης» με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

 

 

 

 

1/10/2019

Νέος κύκλος του προγράμματος World of Difference
του Ιδρύματος Vodafone

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το 2010, μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε ευαισθητοποιημένους νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει πλήρως το μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Φέτος, το Ίδρυμα Vodafone αναζητάει 10 νέους 18-35 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και έχουν ικανότητες, γνώσεις, ιδέες και πάθος να αλλάξουν τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος στο φετινό κύκλο του προγράμματος καλούνται να βρουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους, ή έναν Οργανισμό που σχετίζεται με την τεχνολογία και την καινοτομία, με στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Vodafone.gr/world-of-difference, στην οποία θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αίτησης. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 18η Οκτωβρίου 2019 έως και τα μεσάνυχτα.

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος World of Difference και με τη φιλοσοφία που διακρίνει το Ίδρυμα Vodafone να εξελίσσεται διαρκώς, βελτιστοποιώντας τις πρακτικές του, φέτος, για πρώτη φορά, εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας την ομάδα του HIGGS, του 1ου Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, η οποία θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες αλλά και τους επιτυχόντες, προσφέροντάς τους τεχνογνωσία, γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να φέρουν την καινοτομία στον οργανισμό σας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS, θα διοργανώσει μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

Συμπλήρωση αιτήσεων: Ανοικτό προς το κοινό σεμινάριο συμπλήρωσης αιτήσεων WoD, με παράθεση παραδειγμάτων για κάθε ερώτηση.

Πλάνο υλοποίησης - Παρακολούθηση έργου: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και τα εργαλεία για την υλοποίηση και την παρακολούθηση του έργου τους.

Αξιολόγηση έργου - Reporting: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές μεθοδολογίες και παραδείγματα για την αξιολόγηση του έργου και την συγγραφή αναφορών.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - Συναντήσεις με Ομάδα Ειδικών

Κάθε νικητής & οργάνωση θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 1 συνάντηση με έναν ειδικό για κάθε μια από τις 7 ακόλουθες θεματικές: Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές, Νομικά, Λογιστικά, Marketing.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συμβολή σας, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι για το νέο κύκλο του προγράμματος. Παρακαλούμε να μοιραστείτε το σχετικό υλικό επικοινωνίας που επισυνάπτουμε στην ιστοσελίδα ή στα κοινωνικά δίκτυα του οργανισμού σας (online banners) ή στο χώρο εργασίας σας (poster).

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το πρόγραμμα World of Difference, που υλοποιείται για 10η χρονιά από το Ίδρυμα Vodafone, θα δώσει και φέτος τη δυνατότητα σε 10 ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν για 6 μήνες, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να βελτιώσουν τη δράση του ΜΚΟ της επιλογής τους – με την τεχνογνωσία του HIGGS - και το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει το μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Αριθμός επιτυχόντων : 10

Ηλικία συμμετεχόντων: 18-35

Διάρκεια εργασίας: 6 μήνες

Έναρξη εργασίας: Ιανουάριος 2020

Μισθός: έως 8.000 €

Εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές: έως 2.000 €

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 20 Σεπτεμβρίου - 18 Οκτωβρίου 2019

Καθένας από τους 10 επιτυχόντες θα διατηρεί εργοδοτική σχέση με τον οργανισμό της επιλογής του, ο οποίος θα καλύπτεται από σχετική σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφθείτε το Vodafone.gr/world-of-difference

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Αλεξάνδρα Παπανικολάου (τηλέφωνο: 210-6702691).

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Κάθε αίτηση αξιολογείται σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και το εφικτό της υλοποίησής της με τη δύναμη της τεχνολογίας. Γι’ αυτό και  όλες οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογούνται με βασικό κριτήριο την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της δράσης του Οργανισμού που θα επιλέξει ο υποψήφιος, καθώς, επίσης, και τις  ικανότητες, τα προσόντα  και τη δέσμευση  του απέναντι στο έργο που θα κληθεί να υλοποιήσει.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να διασφαλίσει ότι:

Το έργο που θα αναλάβει θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ενίσχυση της δράσης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής του

Έχει συζητήσει σχετικά με την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα World of Difference με τον οργανισμό της επιλογής του και έχει συμφωνήσει στο έργο που επιθυμεί να προσφέρει και στο συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επίτευξης στόχων

Διαθέτει στοιχεία επικοινωνίας του οργανισμού που έχει επιλέξει

Διαθέτει στοιχεία επικοινωνίας των ατόμων που θα δώσουν συστάσεις

Έχει προετοιμάσει τις απαντήσεις του στις παρακάτω ερωτήσεις:

Για ποιον οργανισμό επιθυμείς να εργαστείς και γιατί;

Ποια θέση θα αναλάβεις στον οργανισμό;

Ποιο θα είναι το συγκεκριμένο έργο που θα φέρεις εις πέρας; Πώς σκοπεύεις να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της τεχνολογίας για το επιτύχεις;

Ποια θα είναι τα οφέλη του έργου σου στην κοινωνία των πολιτών; Παράθεσε συγκεκριμένα ποσοτικά ή/και ποιοτικά στοιχεία.

Ποια προσόντα ή εμπειρία διαθέτεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα στον οργανισμό που έχεις επιλέξει να εργαστείς; (Παρακαλούμε να συμπεριλάβεις πιθανές σχετικές σπουδές ή / και επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως επίσης και προσόντα ή εμπειρία που σχετίζονται με τις δυνατότητες της τεχνολογίας)

Έχεις επικοινωνήσει με τον οργανισμό στον οποίο επιθυμείς να εργαστείς;

Έχεις την έγγραφη βεβαίωση του οργανισμού που έχεις επιλέξει να εργαστείς, ως προς το έργο που θέλεις να υλοποιήσεις στην περίοδο των 6 μηνών;

Πώς έμαθες για το πρόγραμμα World of Difference;

 

 

 

 

30/9/2019

Εθελοντική Αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ.


Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος
στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

 

 

30/9/2019

Θέση Εργασίας Λογιστή

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος αναζητά προϊστάμενο λογιστή ά τάξεως ιδιώτη ή και λογιστικό γραφείο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

26/9/2019

Πρώτη Συνάντηση της ομάδας Μπριτζ

Η Αθλητική Ακαδημία Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών, διοργανώνει και φέτος μαθήματα μπριτζ κάθε Πέμπτη 17:00, με έναρξη 10 Οκτωβρίου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στην πρώτη συνάντηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών της ΕλλάδοςΑθηνάς 17Καλλιθέα.


 

Εκ της γραμματείας της αθλητικής ακαδημίας Αιγάλεω, τηλέφωνο 2105913721.

 

 

25/9/2019

Βλέποντας με τις Αισθήσεις
Δευτέρα 14 Οκτώβρη

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του μηνιαίου προγράμματος περιηγήσεων και εργαστηρίων για επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα, «Βλέποντας με τις Αισθήσεις», σας ανακοινώνει την διοργάνωση επίσκεψης την Δευτέρα 14 Οκτώβρη στο ανοιχτό εργαστήρι σε συνεργασία με την εικαστικό Pamela Lawton και το Ίδρυμα Fulbright.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς οι πολυαισθητηριακές προσεγγίσεις του σχεδίου και της τέχνης, η απτική παρατήρηση, η λεκτική περιγραφή, η κίνηση και η χρήση πειραματικών υλικών μπορούν να μας συνδέσουν με τον χώρο που μας περιβάλλει. Θα πειραματιστούν επίσης με τεχνικές σχεδίου που κάνουν ευκολότερα προσβάσιμες τις συλλογές των μουσείων.

Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τμήματα από τις αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις του Δημήτρη Πικιώνη στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαδιάρη συγκεντρώνοντας στο χαρτί τους ποικίλες υφές από αποτυπώσεις. Τα σχέδια αυτά θα αποτελέσουν αφετηρία για μεγαλύτερα κολάζ στη συνέχεια. Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν χαρτιά, όπως ρυζόχαρτο, χαρτί “Kraft” ή χαρτιά με διάφορες τονικές διακυμάνσεις, λαδοπαστέλ, μολύβι, κάρβουνο, καθώς και άλλα υλικά κατάλληλα για τις σχεδιαστικές αποτυπώσεις.


Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν οι εικαστικοί Pamela Lwton και Φώτης Φλεβοτόμος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ στο τηλ. 210 9415222.                                                                                                         

Ώρα αναχώρησης από τον χώρο του ΦΤΕ 10:00  π.μ.

 

Είσοδος δωρεάν.  

 

 

17/9/2019

Ετήσια καρδιολογική εξέταση 2019

Σας ανακοινώνουμε ότι στις  13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καρδιολογική εξέταση για τους συμμετέχοντες του τμήματος Γυμναστηρίου του ΦΤΕ στο καρδιολογικό ιατρείο της μονάδας ΠΕΔΥ Καλλιθέας (Δαβάκη 11) από τον καρδιολόγο της μονάδας, κ. Συμεωνίδη. Η προσέλευση των συμμετεχόντων, κατά την παραπάνω ημερομηνία, θα γίνεται από τις 8:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στη Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ στο τηλ. 210 9415222.

 

*Οι συμμετέχοντες του γυμναστηρίου που δεν θα παρευρεθούν στην ετήσια καρδιολογική εξέταση του ΠΕΔΥ Καλλιθέας, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση υγείας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες από Καρδιολόγο ή Παθολόγο.

 

 

16/9/2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ζητείται προμηθευτής για την προμήθεια των πρώτων υλών:

1.     Κουκλοσάρωθρο άραφτο με κοντάρι οξιάς 800gr

2.     Κουκλοσάρωθρο άραφτο χωρίς κοντάρι 700gr

3.     Κοντάρια μεταλικά 1,20και 1,30m

4.     Κοντάρια ξύλινα οξιάς 1και 1,20m

5.     Κοντάρια αλουμινίου

6.     Υλικά για σφουγγαρίστρες: νήμα ακριλικό, πανί vitex και κάλυκες για σφουγγαρίστρες

7.     Τρίχα petγια κατασκευή σκουπών και βουρτσών

8.     Βάσεις πλαστικές για σκούπες

9.     Χαρτοκιβώτια σε διάφορες διαστάσεις

10.  Βουρτσόξυλα  για βούρτσες υποδημάτων, ενδυμάτων και βαφής

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Πετριτζίκη στο 210-9415222.

 

 

 

13/9/2019

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» 

ΦΑΥΣΤΑ Ή Η ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΚΟΡΗ
ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
20:30
Είσοδος ελεύθερη

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ανοίγει τις πόρτες του στις πρωτοβουλίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και υποδέχεται την Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» φιλοξενώντας την  παράσταση «ΦΑΥΣΤΑ Ή Η  ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΚΟΡΗ» του Μποστ.

Το έργο είναι γραμμένο το 1963 με την ιδιότυπη παράλογη ματιά και γραφή του Μπόστ. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο το έγραψε σε στιγμή κεφιού και ότι την ιδέα την πήρε από μια «τραγική ιστορία» τότε που ένας καρχαρίας στο Κερατσίνι έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε. Είναι γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Σαρκάζει την τότε επίσημη γλώσσα του κράτους, την καθαρεύουσα και τον αστικό καθωσπρεπισμό. Με το ανατρεπτικό του χιούμορ και το τραγούδι αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε ιστορικά και κοινωνικά θέματα και σατυρίζει την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική ιδεολογία της εποχής.

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Αγαπητού Μάρω
Ασλάνογλου Εύη
Γκελεβέσης Θοδωρής
Καλκούνης Παναγιώτης
Μουρούκος Βαγγέλης
Παπαϊωάννου Θανάσης
Ρουκουτάκη Γωγώ
Τεντόμα Αργυρώ
Χριστοδούλου Βιβή

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λέα Κούση
Τα κοστούμια της παράστασης  είναι ευγενική παραχώρηση από την κυρία Άννα Φόνσου και το «Σπίτι του Ηθοποιού»

 

 

 

Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά.
Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου.
Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.
Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.

 

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

  

Χορηγός επικοινωνίας Κανάλι Ένα Πειραιά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση,  την θεατρική ομάδα και πιθανές συνεργασίες, μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών-Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της θεατρικής ομάδας κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο 6945373081 και με την Γραμματεία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο 210 9415222.

 

Σας περιμένουμε!

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35 

 

10/9/2019

ο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ 
θα ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματά 
από 11/09/2019

 

Το Μουσείο Αφής δημιουργήθηκε το 1984, δίνοντας ίσα δικαιώματα πρόσβασης σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και από το 2004 άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινό. Αποτελεί ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο, που παροτρύνουν τους επισκέπτες να αγγίζουν τα εκθέματα, επιτρέποντας ένα νέο τρόπο προσέγγισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της αφής.  Στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, δωρεά Εμπειρίκου την δεκαετία του 50, και αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών, κάθε ηλικίας.

Φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από γύψινα αγάλματα και ανάγλυφα, όλα ακριβή αντίγραφα από πρωτότυπα έργα μαρμάρινα ή χάλκινα. Τα εκθέματα προέρχονται από όλες τις φάσεις της Ελληνικής τέχνης. Παρουσιάζονται αρχικά οι προϊστορικοί χρόνοι μέσα από τη συλλογή του Κυκλαδικού, του Μινωικού και του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι αίθουσες εικονογραφούν τις περιόδους της Αρχαίας Ελληνικής τέχνης, την Αρχαϊκή εποχή, τον Αυστηρό ρυθμό, την Κλασική εποχή και τους Ελληνιστικούς χρόνους. Τα αντικείμενα των αιθουσών ήταν είτε αφιερώματα πιστών στα μεγάλα ιερά της Ακροπόλεως, των Δελφών, της Ολυμπίας ή επιτύμβια μνημεία που στήνονται πάνω στους τάφους των νεκρών και αρχιτεκτονικά γλυπτά, ενώ υπάρχει αίθουσα διαμορφωμένη ειδικά με εκθέματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Αφής, βασίζεται στην απτική διερεύνηση των εκθεμάτων η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες του μέσω της ΑΦΗΣ ,να έρθουν σ’ επαφή με το μεγαλείο, το κάλλος, τον πλούτο και την αισθητική τελειότητα των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ενημέρωση κι εκπαίδευση για την χρήση του λευκού μπαστουνιού - εργαλείο αναγκαίο στην καθημερινότητα ενός τυφλού, σύντομη περιγραφή της γραφής Braille -ιστορικά στοιχεία, τρόποι και μέθοδοι λειτουργίας της γραφομηχανής Braille-, καθώς και τις τεχνικές βλέποντα συνοδού μέσω δια δραστικών παιχνιδιών και διαλογικής επεξεργασίας.  Είναι βασικό εργαλείο για την εκπαίδευση της Αφής και τη δημιουργία νοητικών εικόνων κι εξίσου σημαντικό για βλέποντες κι άλλες ευπαθείς ομάδες, να βιώσουν και να εξερευνήσουν αυτήν την εκδοχή της πραγματικότητας.    

Το Μουσείο Αφής είναι προσβάσιμo και σε ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Η είσοδος είναι 2 ευρώ για μαθητές και ενήλικες - Ομάδες αναπήρων και οι συνοδοί τους ΔΩΡΕΑΝ.

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης ομάδων κατόπιν συνεννόησης.

Θα είναι χαρά μας να μας επισκεφθείτε και να απολαύσετε την πολιτιστική μας κληρονομιά με άλλη διάσταση, την αίσθηση της ΑΦΗΣ!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην  Γραμματεία στο τηλ 210-9415222

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Βουλή των Ελλήνων και τους American Friends for the Blind in Greece, για την σημαντική συνεισφορά τους για την επαναλειτουργία του Μουσείου Αφής.


 Δ/νση: ΔΟΪΡΑΝΗΣ 198 ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ 17 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΣΤΑΣΗ ΧΡΥΣΑΚΗ

ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ “ MEDIA MARKT “

Τηλ.: 2109415222 / Fax: 2109415271

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  / website: www.tactualmuseum.gr

 

 

10/9/2019

  

 

Συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών του
Φάρου Τυφλών της Ελλάδος
στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Εμμέλεια  2019»
την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, συμμετέχει στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Εμμέλεια  2019» που πραγματοποιείται στο χοροθέατρο  «Δόρα Στράτου» στις 16 Σεπτεμβρίου 2019. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει χορούς από την Νάξο όπως Καλαμαθιανός Νάξου, Συρτός Νάξου, Κοτσάκια Νάξου και Βλάχα Νάξου.

Ο χορός ως ένα σπουδαίο εργαλείο σωματικής και ψυχικής ανάτασης, συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην βελτίωση της έκφρασης, αλλά και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ένταξης.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε και να απολαύσουμε μια όμορφη, πολιτιστική βραδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση της ομάδας μπορείτε να επικοινωνείται με τον κ.Χριστόφορο Σιζόπουλο στο 6972329721.

  

Χοροθέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»
Αρακύνθου 33 (έναντι), Λόφος Φιλοπάππου, ΤΚ 11741
Τηλ: 0030 210 921 4650 – 0030 210 921 2866
Το κηποθέατρο βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    www.grdance.org

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

9/9/2019

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη λειτουργία των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα τμήματα θα πρέπει να δηλώσουν  συμμετοχή το αργότερο  μέχρι 23 Σεπτεμβρίου στην Κοινωνική Υπηρεσία  στο 210-9415222.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Παραδοσιακών χορών, Θεατρική έκφραση-κίνηση,  Εκμάθηση Η/Υ, Εκμάθηση Braille, Πλεκτού, Μακραμέ, Κεραμική, Ομάδα latin, Εκμάθηση ιταλικών, Εκμάθηση ισπανικών, Σκακιού, Βυζαντινής μουσικής, Γυμναστήριο, Λέσχη φιλίας.  Η θεατρική ομάδα λόγω προγραμματισμένων παραστάσεων δεν θα δεχθεί καινούργια μέλη μέχρι τέλος του έτους, μπορούν όμως οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τμήμα θεατρική έκφραση-κίνηση ως προπαρασκευαστική εμπειρία. Επίσης για την συμμετοχή στη λέσχη φιλίας ισχύουν ηλικιακές και κοινωνικές προϋποθέσεις σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν περιορισμένες κενές θέσεις.  

 

 

 

Δελτία τύπου έως 26/08/2019

Δελτία τύπου για το έτος 2018

Δελτία τύπου για το έτος 2017

Δελτία τύπου για το έτος 2016

Δελτία τύπου για το έτος 2015