Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &
ανακοινώσεις

 
 

 

19/7/2018

Ελληνικό τεχνικό Βοήθημα εντοπισμού αντικειμένων «Find my things» από τα παραγωγικά εργαστήρια τυφλών

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ανακοινώνει την κατασκευή ενός νέου τεχνικού βοηθήματος, για τον εντοπισμό αντικειμένων από τον ίδιο τον χρήστη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο μετά την απομάκρυνση από αυτό.

Χάρις στην προσεγμένη και λεπτομερή κατασκευή του, ο τυφλός ή μερικώς βλέπων χρήστης, κάνοντας χρήση του ειδικού χειριστηρίου, μπορεί να εντοπίζει βάσει ηχητικής ειδοποίησης το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα μπορεί να εντοπίσει το σημείο που έχει αφήσει τα πράγματα του, στην παραλία.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εγχώριο προϊόν, που παράγεται στα πιστοποιημένα με ISO 9001:2015 εργαστήρια του φορέα μας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών

 

Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την συσκευή και την δυνατότητα αγοράς, παρακαλούμε όπως αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή επικοινωνήστε με την κυρία Έβερτ στο 210-9415222

 

 

19/7/2018

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» για την κάλυψη των αναγκών του 1ου ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΜΠΕΤΥ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ», ζητά να προσλάβει με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης ορισμένου χρόνου προσωπικό των ακόλουθων ειδικοτήτων

Έναν Κοινωνικό Λειτουργό
Έναν Καθηγητή Φυσικό με πιστοποίηση τον συστήματος Braille 
Έναν Οδηγό
Έναν Συνοδό Μαθητών (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)

Επιθυμητή η προϋπηρεσία με παιδιά και εφήβους με οπτική αναπηρία.

Αιτήσεις με βιογραφικά σημειώματα θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 27/7/2018 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2109578090 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

17/7/2018

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη λειτουργία των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Όσοι ενδιαφέρονται για ένταξη σε τμήματα, παρακαλούνται όπως καλέσουν και δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο  μέχρι 21 Σεπτεμβρίου.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Θεατρικό Εργαστήρι, χορός-κίνηση-έκφραση, ομάδα Παραδοσιακών χορών, εκμάθηση Η/Υ, εκμάθηση Braille, Πλεκτό, Μακραμέ, Κεραμική, ομάδα tango, εκμάθηση ιταλικών, εκμάθηση ισπανικών , ομάδα σκακιού,  ομάδα Bridge, ομάδα βυζαντινής μουσικής, Γυμναστήριο. Οι εργαζόμενοι συμμετέχοντες του Γυμναστηρίου που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Γυμναστηρίου μέχρι τις 5.30 παρακαλούμε όπως το δηλώσουν κατά την επικοινωνία τους με τον φορέα.

 

Επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής στην Κοινωνική Υπηρεσία  στο 210-9415222.

 

 

 

28/6/2018

Επίσκεψη στο Σπίτι του Ηθοποιού

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος κατόπιν της συνεργασίας του με την κα. Φόνσου Άννα, πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 12:00 μ.μ..

Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση στις αίθουσες και τους χώρους του Ιδρύματος ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν κοστούμια από θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις των σημαντικότερων πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος όπως της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη κ.α. .

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλείστε να απευθύνεστε στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Μέγιστη συμμετοχή ατόμων 10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα αναχώρησης από τον ΦΤΕ 11:30.

Είσοδος δωρεάν.

 

 

28/6/2018

Νέος κύκλος μαθημάτων

 

 Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει και για το 2018σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από  17 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών.  Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

 

Πληροφορίες:

Ε. Κορδώνη (εκτυπωτικό τμήμα)

Τηλέφωνο: 210 9415222

Fax: 210 9415271

E-mail: info@fte.org.gr


Ο κανονισμός λειτουργίας

Αίτηση συμμετοχής

 

 

 

 

15/6/2018

Η Θεατρική Ομάδα του

«ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»,

θα παρουσιάσει την Κυριακή, 24 Ιουνίου και ώρα 21:00

στο Σπίτι του Ηθοποιού,

 

την θεατρική παράσταση με τίτλο: «ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΚΑΙ …. ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν το Μονόπρακτο «Το Άλμπουμ» του Jean-Claude Carriere, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου & αποσπάσματα από το έργο «Ψύλλοι στ΄ αυτιά»  

του  George Feydeau, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη.

 

Και στα δύο έργα το θέμα είναι οι ερωτικές σχέσεις ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες, ενώ και οι δύο Γάλλοι συγγραφείς, ο καθένας μέσα από το ύφος του και από την δική του οπτική γωνία και εποχή παίζουν με το χαοτικό αυτών των σχέσεων, το παράδοξο και το μυστήριο που παράλληλα είναι όμορφο και ζωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Γωγώ Ρουκουτάκη

Παναγιώτης Καλκούνης

Εύη Ασλάνογλου

Βιβή Χριστοδούλου

Ελένη Γκουβάτσου

Βαγγέλης Μουρούκος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα: 

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά. 

Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου. 

Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

 

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Σπίτι του Ηθοποιού και ιδιαιτέρως την κυρία Άννα Φόνσου για την ευγενική φιλοξενία και την διάθεση των κοστουμιών!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση,  μπορείτε να επικοινωνείτε  με το Σπίτι του Ηθοποιού στο: 210 5226132 & 2105226134 και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών-Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της θεατρικής ομάδας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο: 6945373081.

 

Σας περιμένουμε!

 

Δ/νση: «Σπίτι του Ηθοποιού», Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια

(στάση ηλεκτρικού σταθμού Αγ. Νικολάου)

 

13/6/2018

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 

v  Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, διαθέτει για ενοικίαση διαμέρισμα 25 τ.μ., στον Γ’ όροφο, με ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ και μπάνιο στον Λόφο Σκουζέ, στην οδό Διομήδους Κυριακού.

Αρχική τιμή: 170€

Για πληροφορίες, επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο: 210 9415222

                                            

v  Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, διαθέτει για ενοικίαση διαμέρισμα 26 τ.μ., ισόγειο, με ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ και μπάνιο στουςΑμπελόκηπους, στην οδό Άλδου Μανουτίου.

Αρχική τιμή: 170€

Για πληροφορίες, επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο: 210 9415222

 

 

13/6/2018

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι από τις 18 Ιουνίου 2018

ημέρα Δευτέρα, το ωράριο λειτουργίας του

θα είναι από τις 7:30 π.μ. έως και τις 3:30 μ.μ.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ωφελούμενοι όπως συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπαλλήλους  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και οι Εργαζόμενοι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος σας εύχονται καλό καλοκαίρι! 

 

 

12/6/2018

Εκδήλωση Παρουσίασης χορών Latin & Tango

  Η Ομάδα Latin & Tango του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, σας προσκαλεί στην μικρή γιορτή που διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου & ώρα 19:30.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την χαρά να παρουσιάσουν   Latin  χορούς, αποτέλεσμα  της αγάπης τους για το χορό και ποιος ξέρει; Ίσως  μετά από αυτή τη γιορτή θελήσουμε όλοι να μάθουμε Latin  και Tango!

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και να απολαύσουμε μια όμορφη και ξεχωριστή γιορτή χορού.

-Είσοδος Ελεύθερη-

 

Διατίθεται χώρος στάθμευσης.

Δ/νση: Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.

Τηλ.: 210-94 15 222

 

 

 

11/6/2018

Θέσεις Εργασίας

  1. Θέση εργασίας υπαλλήλου γενικών καθηκόντων

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, Ν.Π.Ι.Δ., Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο, αναζητά υπάλληλο γενικών καθηκόντων με δίπλωμα οδήγησης,για πρόσληψη με σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν σχετική αίτηση και το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι και την Τετάρτη, 20/06 στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Θέση εργασίας Επισκέπτη Υγείας

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, Ν.Π.Ι.Δ., Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο, αναζητά Επισκέπτη Υγείας με δίπλωμα οδήγησης για πρόσληψη με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν σχετική αίτηση και το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι και την Τετάρτη, 20/06, στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Θέση εργασίας  Αρχαιολόγου ή/και Μουσειολόγου

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, Ν.Π.Ι.Δ., Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο, αναζητά Αρχαιολόγο ή/και Μουσειολόγο για πρόσληψη με σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν σχετική αίτηση και το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι και την Τετάρτη, 20/06, στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

11/6/2018

Πολιτιστική Βραδιά από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και ώρα 7.30, στον Κήπο Πολιτισμού των εγκαταστάσεών του, μια πολιτιστική, καλοκαιρινή βραδιά.

Το εισιτήριο κατ’ άτομο ανέρχεται στα 15 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού, μαζί με ένα αναψυκτικό ή 1 μπύρα ή απεριόριστο κρασί.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στην Γραμματεία και απογευματινές στον κύριο Κων/νο Μπασιά στο τηλ. κέντρο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη Πολιτιστικών δράσεων, κυρία Ρουκουτάκη Γωγώ στο 6945373081.

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης και καταβολή του ποσού έως την Τετάρτη, 13 Ιουνίου.

 

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

 

 

 

7/6/2018

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας σας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τις 06.06.2018 έως τις 17.06.2018.  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 11.07.2018 έως 10.07.2019.                                                                                                                                                                            

Η πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες. Οι δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης,είτε θα προσέλθουν στην υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για να λάβουν κωδικούς πρόσβασης, είτε θα χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν για το TAXISnet προκειμένου να τους αποδοθούν διαδικτυακά κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι προγράμματος:

α. ασφαλισμένοι που το έτος 2017 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρωην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας,  

β. ασφαλισμένοι που το έτος 2017 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες πενήντα (50) ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας,

γ. άνεργοι που το έτος 2017 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον πενήντα (50) ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,

 δ. ασφαλισμένοι που το έτος 2017 συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ΄, δηλαδή από ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,

ε. άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Για την συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται δικαιολογητικά καθώς η αναζήτηση των απαιτούμενων πληροφοριών θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο βάσει των δηλωθέντων στοιχείων στην ηλεκτρονική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα των ΚΠΑ- ΟΑΕΔ όπου ανήκετε καθώς και στην Κ.Υ. του ΦΤΕ.

 

 

5/6/2018

Πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση για το Μπριτζ

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και η Αθλητική Ακαδημία Αιγάλεω σας προσκαλούν στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το μπριτζ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 17:30, στις εγκαταστάσεις του φορέα, Αθηνάς 17- Καλλιθέα.

 

Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα το οποίο παίζεται με τραπουλόχαρτα και είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο συγκεκριμένο άθλημα δεν παίζει ρόλο η ηλικία ή η τύχη, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι συγκέντρωση, τεχνική, ανάλυση δεδομένων και αντικειμενική κρίση. Oι τράπουλες που χρησιμοποιούνται είναι σε Braille και βλεπόντων.

 

Ελάτε να γνωρίσετε το πνευματικό άθλημα του μπριτζ στο οποίο δεν χρειάζονται γνώσεις παρά μόνο καλή διάθεση για επικοινωνία.

 

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην Γραμματεία του φορέα μας στο 210 9415222, καθημερινά 8:00-15:00

 

 

1/6/2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (VerySpecialArtsHellas), στα πλαίσια του προγράμματος Επισκέψεων-Ξεναγήσεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για την Άνοιξη 2018 , σας ανακοινώνει την διοργάνωση  επίσκεψης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ την Τρίτη 12 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ. .

Κατά την διάρκεια αυτής, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια σύντομη περιπατητική περιήγηση στους κήπους του Κέντρου Πολιτισμού. 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλείστε να απευθύνεστε στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Μέγιστη συμμετοχή ατόμων 10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος δωρεάν. 

1/6/2018

Εθελοντική αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα ,

11 Ιουνίου 2018 , σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού  ΑΜΚΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

 

25/5/2018

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ  ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ BRAILLE ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ.: 91354 του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Βάσει της ελληνικής Νομοθεσίας και συγκεκριμένα κατά το Ν.4488/2017, η Ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών. Το κράτος υποχρεούται να λάβει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των ως άνω πολιτών.

Μετά και την επίσημη αναγνώριση της γραφής Brailleτα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους σε γραφή Braille για τους τυφλούς. Πρέπει να υπάρχει η σχετική μέριμνα ώστε και οι τυφλοί πελάτες των καταστημάτων για λόγους ίσης μεταχείρισης να έχουν τους καταλόγους τους στην κατά νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ισότιμη πληροφόρηση, όπως και οι βλέποντες.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος Braille, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του έχει την δυνατότητα να παράγει στη γραφή Brailleέντυπα, πινακίδες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ανάγλυφες αποτυπώσεις κατόψεων, επαγγελματικές κάρτες Brailleκαι άλλες εκτυπωτικές εργασίες. Αναλαμβάνει παραγγελίες πιστοποιημένων εκτυπώσεων Brailleγια Υπουργεία, Μουσεία, Φαρμακευτικές εταιρίες, Επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κλπ.

Για πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία τιμοκαταλόγων στη γραφή Braille, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Παπασταματίου στο Εκτυπωτικό Τμήμα Braille του φορέα μας, καθημερινά 7:30-14:00 στο 210 9415222.

 

 

22/5/2018

Η Θεατρική Ομάδα του 

«ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

θα παρουσιάσει την Δευτέρα, 4 Ιουνίου και ώρα 20:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων Αθηνάς 17 στην Καλλιθέα, 

την θεατρική παράσταση με τίτλο: «ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΚΑΙ …. ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν το Μονόπρακτο «Το Άλμπουμ» του Jean-Claude Carriere, σε μετάφραση

Ξένιας Καλογεροπούλου & αποσπάσματα από το έργο «Ψύλλοι στ΄ αυτιά» 

του  George Feydeau, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη.

 

 

Και στα δύο έργα το θέμα είναι οι ερωτικές σχέσεις ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες, ενώ και οι δύο Γάλλοι συγγραφείς, ο καθένας μέσα από το ύφος του και από την δική του οπτική γωνία και εποχή παίζουν με το χαοτικό αυτών των σχέσεων, το παράδοξο και το μυστήριο που παράλληλα είναι όμορφο και ζωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Γωγώ Ρουκουτάκη

Παναγιώτης Καλκούνης

Εύη Ασλάνογλου

Βιβή Χριστοδούλου

Ελένη Γκουβάτσου

Βαγγέλης Μουρούκος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Στεμίνα Σαπουνά

Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Φιλίππου

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος - Ντίνα Βαρδαραμάτου

Επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Γιώργος Δανόπουλος 

 

Ευχαριστούμε το βεστιάριο «Τα ρούχα του Βασιλιά»

για την προσφορά των κοστουμιών της παράστασης.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Γραμματεία στο 210-9415222.

-Ώρα προσέλευσης 19.30 μ.μ.- 

Διατίθεται χώρος στάθμευσης

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:  

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά. 

 

Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου. 

 

Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

 

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση,  την θεατρική ομάδα και πιθανές συνεργασίες, μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών-Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της θεατρικής ομάδας κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο 6945373081.

 

Σας περιμένουμε!

 

21/5/2018

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το ΚΕΚ Ρέντη ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση του 1ουπρογράμματος κατάρτισης για 10 καταρτιζόμενους με τίτλο :

 

«Προσβασιμότητα και Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής

κατά την Κατάρτιση και την Επαγγελματική Ενσωμάτωση

των Ατόµων µε Απώλεια Όρασης»

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση µε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την Δευτέρα 14/05/2018 έως την Πέμπτη 24/5/2018, προσωπικά ή µε ταχυμεταφορά και ώρα από 8:00 π.µ. έως 14:00 µ.µ., στην Γραμματεία του φορέα στη Διεύθυνση: Αθηνάς 17, Καλλιθέα. ΤΚ 17673 Τηλ. 210 9415222

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις

1. Απόφοιτος-η καθηγητικών σχολών ή από σχολές πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ

2. Καλήγνώσητων Microsoft Office (excel, word, outlook)

3. Ευχέρεια κατά την πληκτρολόγηση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα

4. Εξοικείωση σε Social Media

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1.      Αίτηση

2.      Βιογραφικό σημείωμα

3.      Αστυνομική ταυτότητα

4.      Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ

5.      Πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ

 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

 

Αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής καταρτιζόμενων υποψήφιων οποίος/α:

1. ∆εν έχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σύμφωνα µε τις προϋποθέσεις.

2. ∆εν υποβάλλει αναγνώριση του βασικού τίτλου σπουδών αλλοδαπής από τα σχετικά αρμόδια όργανα (∆ΟΑΤΑΠ, Συµβούλιο Ισοτιµιών κλπ. ) και μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών.

3. Υποβάλλει εκπρόθεσμά αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά.

4. ∆εν έχει υποβάλλει αντίγραφο δελτίου ταυτότητας.

5. Αξιολογείται από τον διευθυντή του ΚΕΚ ως ακατάλληλος/η µε βάση στοιχεία που προκύπτουν από προηγούμενη στον Ο.Α.Ε.∆. κατάρτιση του  και εφόσον κατατεθεί αντίστοιχα τεκμηριωμένη έκθεση της διευθύντριας του ΚΕΚ.

 

14/5/2018

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ " Η ΑΡΜΟΝΙΑ "

 

Ο Μουσικός Όμιλος Καλλιθέας " Η ΑΡΜΟΝΙΑ " έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην 3η συνάντηση Χορωδιών, που οργανώνει στις 30 του Μάη ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ στην οδό Δημοσθένους 117 στην Καλλιθέα.

 

Στην συνάντηση θα πάρουν μέρος τρεις Χορωδίες:

Η Χορωδία της Εστίας Νέας Σμύρνης, υπό την μουσική διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Πιοτόπουλου.

Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Νίκαιας, υπό την μουσική διεύθυνση της Μαέστρου Όλγας Καμηλάρη.

Και η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλλιθέας " Η ΑΡΜΟΝΙΑ ", υπό την μουσική διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Σακκογιάννη.

 

Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Μαρία Νικητοπούλου

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Σας περιμένουμε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

10/5/2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2018  

 O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υποδέχεται την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο μοναδικό στην ελληνική επικράτεια Μουσείο Αφής.

 

Έτσι, στις 18 Μαϊου, ανήμερα της επετείου, από τη 13:00 έως και τις 19:00, καθώς και στις 19 Μαϊου, από τις 10.00 έως τη 13.00, το Μουσείο Αφής θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό, βλέποντες και μη, για δωρεάν επισκέψεις και ένα ειδικό πρόγραμμα απτικής διαδρομής.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν νοητά και απτικά τον παγκοσμίως γνωστό Λόφο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και τη μαγεία τμήματος της Ζωφόρου του Παρθενώνα που χρόνια προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης!

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την σπουδαία πολιτιστική συνάντηση και ευκαιρία για μια διαφορετική και άκρως βιωματική προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. 


Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για το ειδικό πρόγραμμα διαδρομής, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2109415222.

 

 

 

 10/5/2018

Blind Date

 

26 και 28 Ιουνίου, πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς

  

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx, στα πλαίσια του Άνοιγμα στην πόλη-Πειραιάςσκηνοθετεί το Blind Dateμια διαδραστική περφόρμανς ανάμεσα σε βλέποντες και μη, που θα λάβει χώρα στις 26 και 28 Ιουνίου στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Η παράσταση επιχειρεί να δει μέσα απο τα μάτια ανθρώπων με απώλεια όρασης την εμπειρία της συνάντησης, του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος, του χορού και του δημόσιου χώρου. Στις 26 και 28 Ιουνίου, στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά στήνεται μια μιλόνγκα, ένας από τους πιο διάσημους τρόπους συνάντησης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων σε δημόσιο χώρο με σκοπό να χορέψουν. Σ’ αυτή την μιλόνγκα, όμως, οι συμμετέχοντες όχι μόνο θα χορέψουν τάνγκο αλλά θα καλέσουν, επίσης, το κοινό σε ένα ραντεβού με τον κόσμο των τυφλών. Οι προσωπικές αφηγήσεις μετουσιώνονται σε θεατρικό καμβά και ο χορός δεν είναι ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας αλλά η αφορμή για μια συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων. Αντί αποχωρισμού, οι τυφλοί θα οδηγήσουν όσους θεατές επιθυμούν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μία σύντομη βόλτα. Η πόλη θα χαθεί για λίγο από το βλέμμα και θα μεταμορφωθεί σε μυρωδιές, ήχους και αγγίγματα. Η παράσταση έχει την στήριξη του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, του ΚΕΑΤ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στον κο Πεχλιβανίδη Χάρη στο τηλέφωνο 6947040771 και στην κα Βασιλειάδου Κορίνα στο τηλέφωνο6971981823

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έως τις 18 Μαΐου

 

9/5/2018

Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία 2018

 

Το Σάββατο  12 Μαΐου 2018, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η διοργάνωση του Career Fair.4all 2018, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.

Βασικός στόχος της Ημέρας Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών στη πρόσβαση στην αγορά εργασίας καθώς και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των ατόμων με αναπηρία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τις εταιρείες που υποστηρίζουν τον σκοπό αυτό, μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό τους, όπως και σε θέματα και προοπτικές εργασίας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 21 0811 5398 και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://careerfair4all.com/

 

 

8/5/2018

«Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Πέμπτη, 17 Μαϊου, στις 20:00, στην κεντρική σκηνή, μια παράσταση με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από  Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ & Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.Π) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες, σε μεγαλογράμματη σειρά και γραφή Braille.

Επιμέλεια - Συντονισμός υπηρεσιών προσβασιμότητας: Liminal


      Παρεχόμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας

 

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η υπηρεσία αναφέρεται στην παράλληλη μετάφραση του θεατρικού έργου στη νοηματική γλώσσα. H ταυτόχρονη διερμηνεία πραγματοποιείται με έναν ή περισσότερους/ες διερμηνείς να μεταφράζουν επί σκηνής όλο το θεατρικό λόγο του έργου καθώς και την γενική ατμόσφαιρα στη φυσική γλώσσα των (Κ)κωφών και βαρήκοων θεατών.

 

Τιτλισμός για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές (ΤΚΒ)

Απόδοση θεατρικού κειμένου σε ελληνικούς υπέρτιτλους με την προσθήκη ηχητικών εφέ. Οι ΤΚΒ υπέρτιτλοι περιλαμβάνουν το κείμενο και την περιγραφή του ηχητικού τοπίου της παράστασης.

Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς ή με μειωμένη όραση θεατές

Η ακουστική περιγραφή είναι μια επικουρική υπηρεσία που στον χώρο της τέχνης σκοπό έχει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θεάματα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν μερική ή ολική απώλεια όρασης. Πραγματοποιείται ανάμεσα στα κενά διαλείμματα των διαλόγων και κάθε μορφής λόγου των ηθοποιών. Τότε περιγράφονται τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία της εικόνας (σκηνικά, κοστούμια, κίνηση, εκφράσεις) για την καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ένας Ιταλός μετανάστης, ο  ΈντιΚαρμπόνε  εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλονκαι φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει  την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μιακαταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

 

2/5/2018

“Ο Θρίαμβος του Έρωτα” του Pierre de Marivaux

Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια 

Στο Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ.

Μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση από την Liminal.

Παράταση παραστάσεων

Πέμπτη - Σάββατο (3,4,5 Μαΐου) 21:15 & Κυριακή (6 Μαΐου) 19:15.

 

“Για τα μάτια μου τίποτα δεν απαντώ. Αυτά μπορούν να σας πουν ότι σας αγαπώ, αλλά εσείς δεν θα μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι σας το είπα εγώ” 

Γραμμένη το 1732, η κωμωδία του Marivaux, διαδραματίζεται σε ένα μη συγκεκριμένο χρόνο της αρχαιότητας, στην Ελλάδα.

Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, μια νεαρή πριγκίπισσα ξεκινάει να κατακτήσει την καρδιά ενός άνδρα με «όπλο» της τον έρωτα, παραδίδοντάς του την καρδιά της και το θρόνο. Στο έργο οι χαρακτήρες ενδύονται και απενδύονται ρόλους, φύλα και συμπεριφορές για να φτάσουν είτε στον στόχο τους, είτε να προστατευτούν από τον εαυτό τους. Κατασκευάζουν προσωπεία και μεταμφιέζονται προκειμένου να είναι κοινωνικά αποδεκτοί. Αλλά πόσο ελεύθεροι είμαστε πίσω από μια μάσκα;

Η Λεωνιδία, η δυναμική πριγκίπισσα, μεταμφιέζεται σε άντρα για να βρεθεί κοντά στον Άγη, που ζει απομονωμένος στον κήπο του φιλόσοφου Ερμοκράτη. Ο Ερμοκράτης και η αδελφή του Λεοντίνη, αναθρέφουν τον Άγη με τρόπο ώστε να μισεί τη Λεωνιδία, θεωρώντας την υπεύθυνη για τα δεινά που του έχει προκαλέσει το γένος της, μιας και εκείνος είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Η Λεωνιδία, μαζί με την ακόλουθο της Κορίνα, στήνει ερωτικές παγίδες στους «φύλακες» του Άγη με σκοπό να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να κατακτήσει την καρδιά του.

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ Ελληνικοί Υπέρτιτλοι (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους

Ακουστική Περιγραφή (A.D) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες

Αγγλικοί Υπέρτιτλοι για αγγλόφωνους θεατές

 

*Την Παρασκευή 4 Μαΐου η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής ΔΕΝ θα είναι διαθέσιμη.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Παραστάσεων: 2,3,4,5,6 Μαΐου

Ώρα έναρξης: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη - Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα

*Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ.

Πρόσβαση:Με λεωφορείο ή Τρόλεϊ: Στάση ΠΕΡΟΚΕ (1, 057, 790, Α15, Β15, Ε15).

Με μετρό: Κόκκινη Γραμμή, Στάση Μεταξουργείο

Εισιτήρια: 12, 10, 8 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.

*Διατίθενται θέσεις για χρήστες/ριες αμαξιδίου και θέσεις για την καλύτερη παρακολούθηση των υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Website: www.liminal.eu

Facebook event page: https://goo.gl/KakmNV

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6993076378

 

Συντελεστές

Μετάφραση στα Ελληνικά: Bένια Σταματιάδη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

Σκηνικά - Κοστούμια - Βεστιάριο: Μάριος Ράμμος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη

Μουσική Επιμέλεια: Άννα Παπαϊωάννου

Βοηθός Σκηνοθέτη - Χειρισμός Μουσικής: Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Βοηθός Σκηνογράφου: Θάλεια Σακαλή

Χειρισμός Φωτισμών: Βλάσης Παπαπετρόπουλος

Μοδίστρα: Ευθαλία Κυρίτση

Video Trailer: Δήμητρα Τριανταφύλου

Φωτογραφίες: Γιαννης Καραμπάτσος, Φάνης Παυλόπουλος

Γραφιστική Επιμέλεια: Έλλη Σάρρου

Επικοινωνία: Cultopía

Παραγωγή: Liminal

Συντελεστές προσβασιμότητας

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Hands-up, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου - Γιώργος Στάθης

Ακουστική περιγραφή - Υπερτιτλισμός: Κερασία Μιχαλοπούλου

Χειρισμός Υπερτίτλων: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Τεχνική υποστήριξη Α.Π: Μάνος Γεωργακόπουλος, LUDD Makerspace

Αγγλική Μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης, Θάλεια Χαλκιαδάκη, Μάνος Χρονάκης

Trailer στηνΕ.Ν.Γ:Hands-up

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης)

Φένια Σχοινά

Αθηνά Σακαλή

Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Nίκος Τσιμάρας

Αιμίλιος Αλεξανδρής

Hλιάνα Μπαφέρου

Φάνης Παυλόπουλος

 

Υπηρεσίες προσβασιμότητας

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η υπηρεσία διερμηνείας αναφέρεται στην παράλληλη μετάφραση του θεατρικού έργου στη νοηματική γλώσσα. H ταυτόχρονη διερμηνεία πραγματοποιείται με έναν ή περισσότερους/ες διερμηνείς να μεταφράζουν επί σκηνής όλο το θεατρικό λόγο του έργου καθώς και την γενική ατμόσφαιρα στη φυσική γλώσσα των (Κ)κωφών και βαρήκοων θεατών.

 

Τιτλισμός για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές (ΤΚΒ)

Απόδοση θεατρικού κειμένου σε ελληνικούς υπέρτιτλους με την προσθήκη ηχητικών εφέ. Οι υπέρτιτλοι εξυπηρετούν Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές. Οι ΤΚΒ υπέρτιτλοι περιλαμβάνουν το κείμενο και την περιγραφή του ηχητικού τοπίου της παράστασης.

 

Ακουστική Περιγραφή (ΑΠ)

Η ακουστική περιγραφή είναι μια επικουρική υπηρεσία που στον χώρο της τέχνης σκοπό έχει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θεάματα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν μερική ή ολική απώλεια όρασης. Πραγματοποιείται ανάμεσα στα κενά διαλείμματα των διαλόγων και κάθε μορφής λόγου των ηθοποιών. Τότε περιγράφονται τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία της εικόνας (σκηνικά, κοστούμια, κίνηση, εκφράσεις) για την καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης.

Αγγλικοί υπέρτιτλοι

Οι υπέρτιτλοι στα αγγλικά χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν προσβάσιμο το περιεχόμενο μιας παράστασης στο αγγλόφωνο κοινό με στόχο την διεύρυνση του κοινού που απευθύνετε η εκάστοτε εκδήλωση.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία σε όλους για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μέσω της χρήσης υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης  θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Δελτία τύπου έως 30/4/2018

Δελτία τύπου για το 2017

Δελτία τύπου για το έτος 2016

Δελτία τύπου για το έτος 2015