Κύριο περιεχόμενοΛίγα  λόγια για το Smart Guide

Πρόκειται για μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πολλαπλών λειτουργιών  για άτομα με προβλήματα  όρασης. Είναι μια  συσκευή  πλοήγησης  η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Μπορεί να βλέπει αν ο χώρος έχει φωτισμό και πόσο έντονος είναι. Επίσης έχει την δυνατότητα σύνδεσής εξωτερικών αισθητήρων οι οποίοι θα εξυπηρετούν στην ανάγνωση ενδεικτικών λυχνιών σε συσκευές και στον έλεγχο της στάθμης ενός υγρού που τοποθετούμε σε ένα δοχείο.

Η τεχνολογία του "Smart Guide", για ότι αφορά τον τρόπο πλοήγησης, βασίζεται στην χρήση αισθητήρων υπερήχων, οι οποίοι θα ανιχνεύουν εμπόδια και κενά σε απόσταση 0,10m-4,00 m από τον χρήστη. Όταν ανιχνευθεί κάποιο εμπόδιο, ο χρήστης θα ειδοποιείται μέσω ηχητικού σήματος ή δόνησης. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν έρχεται να υποκαταστήσει το λευκό μπαστούνι, διότι το λευκό μπαστούνι λειτουργεί και ως σημείο αναφοράς για όλους.

Τα πλεονεκτήματα του Smart Guide είναι ότι παράγεται με χαμηλό κόστος στις εγκαταστάσεις του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» κυρίως από τυφλούς εργαζόμενους και άτομα με περιορισμένη όραση συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. Έχει 90% χαμηλότερη τιμή από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα που υπάρχουν στο εξωτερικό. Επίσης στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και ανεξαρτησία στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης. Όπως επίσης συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών.