Κύριο περιεχόμενο

 

Επίσκεψη Φάρου Τυφλών Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Φάρου Τυφλών Ελλάδος με την Ελληνική Εταιρία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ( VerySpecialArtsHellas), διοργανώθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την συμμετοχή 15 εξυπηρετούμενων και των συνοδών τους. Σκοπός της επίσκεψης αποτέλεσε η γνωριμία των συμμετεχόντων με τους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή που επανεγκαταστάθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Μάρτιο του 2017, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια παγκοσμίως, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική, την κορυφαία ακουστική, τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες και την ευελιξία στην εναλλαγή των σκηνικών, με ένα εξίσου υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό ρεπερτόριο, αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία της Όπερας. Ακόμη περιηγηθήκαμε στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει  4.500 χειρόγραφους κώδικες από τον 9° ως τον 19° αιώνα και μεγάλο αριθμό σημαντικών ιστορικών εγγράφων και αρχείων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, που αγγίζει τα 24.000 τμ, συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογική καινοτομία, και τη συντήρηση χειρογράφων με την πληροφορία και την επικοινωνία. Ο ευέλικτος σχεδιασμός της, διασφαλίζει ότι μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκαν πληροφορίες για τους τρόπους προσβασιμότητας και ενεργητικής συμμετοχής, των ατόμων με οπτική αναπηρία στους χώρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.