Κύριο περιεχόμενο

 

Ποδηλατάδα για άτομα με οπτική αναπηρία


 

Με μια ποδηλατάδα για άτομα με οπτική αναπηρία και στόχο την ενημέρωση των Αθηναίων σε θέματα ίσης πρόσβασης των ΑμεΑ στην πόλη, τιμήθηκε την Κυριακή 5η Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Η δράση ξεκίνησε με σημείο εκκίνησης το κτίριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος στην Καλλιθέα,  είχε ενδιάμεσο προορισμό το Παλαιό Φάληρο και κατέληξε την  Πλατεία Συντάγματος. Στη δράση αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε νέα παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης να γευτούν τη χαρά της ποδηλασίας με διπλά ποδήλατα tandem τα οποία οδηγούσαν εθελοντές.

Επί της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις για το κοινό, με στόχο να αντιληφθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Η δράση διοργανώθηκε από:

·       τo Σωματείο "Παναγία Ευαγγελίστρια"

·       τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος,

·       το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»

·       το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

·       την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

·       τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Ο συντονισμός έγινε από τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία. Συμβολή είχαν  επίσης ο Δημήτρης Πιτούλης και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) για την ασφάλεια των συμμετεχόντων την ημέρα της δράσης καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.