Κύριο περιεχόμενο

 

 

Εγκαίνια της έκθεσης «Μάνος Κατράκης»
Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

 

 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 20.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μάνος Κατράκης» σε μια εξαιρετική βραδιά στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τέχνης και των γραμμάτων καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο  Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Π. Μώραλης μιλώντας με συγκινητικά λόγια για το έργο του σπουδαίου Μάνου Κατράκη. Τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος Δ.Σ και υπεύθυνη πολιτιστικών κα Ρουκουτάκη Γεωργία,  τιμώντας την συνεργασία του φορέα με την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με στόχο η σπουδαία αυτή έκθεση να γίνει προσβάσιμη και για άτομα με οπτική αναπηρία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταιφά, ο ανιψιός του Μάνου Κατράκη και Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κος Στάθης Λιβαδινός, η Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης κα Μπαφούνη, ο διακεκριμένος ηθοποιός Θοδωρής Κατσιφάδος και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με αναλόγιο αναγνώσεων από αποσπάσματα της βιογραφίας του Μάνου Κατράκη.