Κύριο περιεχόμενο

 

«Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα»
Τετάρτη, 22 Μαΐου

 

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος ομιλία με θέμα: «Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα».

Με μεγάλη μας  χαρά υποδεχτήκαμε τον ιατρό Παθολόγο-Κλινικό Φαρμακολόγο, κο Σπαντιδέα Αναστάσιο, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση σχετικά με την φύση και τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σαφώς ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο κομμάτι της πρόληψης και της σπουδαιότητας σωστής ενημέρωσης του κοινού για τους τρόπους προστασίας του οργανισμού από τις εν λόγω παθήσεις, με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής να κατέχει υψηλή θέση στο εν λόγω πεδίο.

Η εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας και ενεργού γήρανσης τυφλών ατόμων», που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Το θέμα της ομιλίας, αλλά και η προσέγγιση του ιατρού συγκέντρωσε το αμέριστο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, κάτι που για άλλη μια φορά αναδεικνύει την αναγκαιότητα πρακτικής εφαρμογής ανάλογων προγραμμάτων καθώς και ομιλιών Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ., κος Μπασιάς Εμμανουήλ και η Αντιπρόεδρος, κα Ρουκουτάκη Γωγώ, εκ μέρους της Δ/νσης η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας, κα Μήλα Γεωργία, ενώ την εκδήλωση τίμησαν και ο κος  Καπάταης Χρήστος, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, η κα Λεβέντη Αγγελική, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Νοτίου Τομέα και εντεταλμένη σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων.

Ευχαριστούμε θερμά το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα για την πολύτιμη συνεργασία, καθώς και τον ιατρό κο Σπαντιδέα για την θετική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την διαφωτιστική και χρήσιμη τοποθέτηση.