Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &
ανακοινώσεις

 
 

 

30/3/2020

24ωρη Γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τον κορωνοιό

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ενεργοποιήσει το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 , το οποίο είναι ΔΩΡΕΑΝ 24ωρη γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τον κορωνοϊό, για τη στήριξη των ευπαθών και μοναχικών συμπολιτών μας,  αλλά και για την καταγγελία φαινομένων αισχροκέρδειας τα οποία έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας.

Ειδικότερα, το τηλεφωνικό κέντρο 1110 για τον κορωνοϊό, το οποίο λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο με μηδενική χρέωση, αποφασίστηκε μετά από δεκάδες καταγγελίες που δέχεται καθημερινά η Περιφέρεια για φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων, όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, συχνά αμφίβολης ποιότητας και τα διαθέτουν σε τιμές αυξημένες κατά 400%.

 

Συνεπώς όποιος πολίτης επιθυμεί να καταγγείλει φαινόμενα αισχροκέρδειας ή επιθυμεί υποστήριξη για τον κορωνοϊό μπορεί να επικοινωνεί δωρεάν στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής.

 

27/3/2020

Στην κρίση δεν είσαι μόνος!
Νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλλιθέας εγκαινιάζει επίσης από την Πέμπτη 26/3 την νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με το σύνθημα: Στην κρίση δεν είσαι μόνος!

Η νέα τηλεφωνική γραμμή με αριθμό κλήσης το 210 9525803, θα λειτουργεί 10:00 με 18:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο Δήμος Καλλιθέας δημιούργησε αυτή τη νέα δράση μέσω της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας» (ΔΗΚΕΚ) και της δομής «Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας» σε συνεργασία με το Σωματείο Θησέας και την ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής», για τους πολίτες (δημότες και κατοίκους) που έχουν ανάγκη μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, η οποία έρχεται να προστεθεί στις δράσεις του Δήμου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Την γραμμή στελεχώνουν δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και δύο Ψυχολόγοι, ενώ θα επικουρείται από έναν Ψυχίατρο ο οποίος θα λειτουργεί και ως «εφεδρική υποστήριξη».

 

 

 

26/3/2020

Δήμος Καλλιθέας
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλλιθέας οργάνωσε και υλοποιεί
 Έκτακτο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν - Η υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Απευθύνεται στους δημότες ή κατοίκους Καλλιθέας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι και παρέχει εξυπηρέτηση κατ’ οίκον:

  • Για είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Για δωρεάν παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης αν είσαι οικονομικά αδύνατος.
  • Για παραλαβή και παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται από τα Κ.Ε.Π.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο 15600 ή στα 210 95 32 712210 95 32 714.

 

Η λειτουργία του προγράμματος είναι  Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 20:00 και Σάββατο 9:00-15:00.

 

 

 

18/3/2020

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Φ.Τ.Ε

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, ο φορέας μας θα παραμείνει κλειστός την Παρασκευή 20, την Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 Μαρτίου και την Τετάρτη 25 λόγω της εθνικής μας επετείου.

 

 

 

11/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την εκδημία και εξόδιο ακολουθία του συναδέλφου Γιάννη Τζιχριτζή

Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι απεβίωσε ο αγαπητός συνάδελφος Γιάννης Τζιχριτζής. Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστή την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο κοιμητήριο Καλλιθέας στις 2:00 μ.μ. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου να δωριστούν τα χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου. Λόγω των τελευταίων μέτρων που ανακοινώθηκαν παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν να μεταβούν κατευθείαν στο κοιμητήριο.

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του

 

 

Φίλε Γιάννη καλό σου ταξίδι.

 

 

11/3/2020

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, αναστέλλονται οι συναντήσεις των τμημάτων: Γυμναστικής, Braille, Ηλεκτρονικών Yπολογιστών, κεραμικής, Latin, Παραδοσιακών Χορών, Πλεκτού, Μακραμέ, Ισπανικών, Ιταλικών και Θεατρικού. Επίσης αναστέλλεται η συνάντηση της Τετάρτης 11.3.2020 με θέμα την εφαρμογή Demy assistant, το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του ΠΕΔΥ Καλλιθέας και οι προγραμματισμένες επισκέψεις οργανωμένων ομάδων προς τον φορέα.

 

Τα ανωτέρω μέτρα ισχύουν από σήμερα 11-03-2020 και μέχρι νεωτέρας. Λόγω των παραπάνω τροποποιήσεων θα αλλάξει και το ωράριο λειτουργίας του φορέα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι και ωφελούμενοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να επικοινωνούν στο 210 9415222 ώστε να ενημερώνονται σχετικά.  

 

 

 

 

28/2/2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ LATIN 

Σας ενημερώνουμε ότι στο ευρύτερο πλαίσιο πρόληψης από τον κορωνοϊό, τα μαθήματα latin  αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας, λόγω της άμεσης σωματικής επαφής των συμμετεχόντων στα εν λόγω τμήματα.

 

 

 

27/2/2020

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε
Ασπίδα μας, η γνώση

Χρήσιμες Οδηγίες

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό η αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας η με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε στο σπίτι μας.

 

 

21/2/2020

Νέος κύκλος μαθημάτων

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει και για το 2020 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από 30 Μαρτίου 2020.

 

Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

 

 

Πληροφορίες:
Δημήτρης Παπασταματίου - Κορδώνη Ελισάβετ

 

Τηλέφωνο: 210 9415222

Fax: 210 9415271

E-mail: info@fte.org.gr


Ο κανονισμός λειτουργίας

Αίτηση συμμετοχής

 

 

 

 

 

 

21/1/2020

Νέα υπηρεσία πρόσβασης σε κινητά Android

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία απόλυτης πρόσβασης σε νέες συσκευές android, με την εγκατάσταση προσβάσιμων εφαρμογών και κατάλληλων ρυθμίσεων, όπως: Nova launcher, Acapella tts (Δημήτρης), ρυθμίσεις talk back, Demy assistant, τηλεφωνικός κατάλογος, smart audio book player, greek sms viewer, lazarillo, κ.λ.π.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2109415222. Την εξυπηρέτηση τους θα αναλάβει η κυρία Μαρίνα Ακλήρου σε συνεργασία με την κυρία Μάρω Αγαπητού.

 

Προσοχή! Για απόλυτη πρόσβαση συνιστώνται κινητά με λειτουργικό android one.

 

 

12/2/2020

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την μουσική εκδήλωση με τίτλο
«ΡΕΤΡΟ, παλιά τραγούδια και καντάδες με τον Δαυίδ Ναχμία»
που θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του φορέα μας στο ισόγειο.

Μία πλούσια περιδιάβαση στα χρυσά δημιουργήματα ενός αιώνα που μόνο αρχή γνώρισε.

Ένα ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο Ελληνικό γαλαξία όπου οι άνθρωποι τραγούδαγαν μέσα απ’ την ψυχή τους για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες τους, για τη νιότη και τα χρόνια που δε γυρίζουν ξανά ποτέ πίσω.

Ο Αττίκ… ο ειρηνοποιός που άνοιξε την πόρτα το 1901 και ο Νίκος Γούναρης που με τον μικρό χρονικά βίο του, σφράγισε στην έξοδό του τον κύκλο αυτής της «τραγουδοεποχής» το 1965. Ο Εικοστός Αιώνας, είναι μία αστείρευτη πηγή αριστουργηματικών τραγουδιών που γράφτηκαν για νέους που δεν σκόπευαν ποτέ να γεράσουν…  Εκεί βρίσκεται να μας περιμένει πάντα υπομονετικά ο Σουγιούλ, ο Γιαννίδης, ο Σακελλάριος, η Βέμπο, η Δανάη, η Μαίρη Λω κι η Στέλλα Γκρέκα. Ο Χρήστος Χαιρόπουλος, ο Τραϊφόρος, ο Πολυμέρης και ο Μαρούδας για να τραγουδήσουν για τον κόσμο που άλλαξε, για δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες… το πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα, για το παρηγορητικό κρασάκι, τη σπαραχτική έκκληση…  ας ερχόσουν για λίγο κι ας χανόσουν μετά… κι εκατοντάδες ακόμα λατρεμένα τραγουδάκια που συνθέτουν το απέραντα καλοσυνάτο σάουντρακ της ψυχής μας.

Η Ελλάδα υποδέχονταν τότε με ανοιχτή αγκαλιά κάθε έναν απ’ τους καλλιτέχνες εκείνου του καιρού ξεχωριστά. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση, τους υποδέχεται όλους μαζί σε δύο μοναδικές ώρες που κανείς ποτέ δεν θα ξεχάσει.

Τρείς μοναδικοί ερμηνευτές, ο Αλέξανδρος Σιγαλός, η Εβελίνα Νικόλιζα και η Χριστίνα Σαμαρά, τραγουδούν μερικά απ’ τα ωραιότερα τραγούδια της εποχής.

Επιμέλεια προγράμματος Δαυίδ Ναχμίας

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερώσετε για την συμμετοχή σας την Γραμματεία του Φορέα μας στο τηλέφωνο: 210 9415222
Αθηνάς 17, Καλλιθέα Τ.Κ. 176 73
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9415222 www.fte.org.gr
e-mail: info@fte.org.gr 

 

 

24/1/2020

Παρουσίαση της εφαρμογής Demy Assistant!
11 Μαρτίου 2020

 

Σας ενημερώνουμε, ότι στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος η πρώτη παρουσίαση της εφαρμογής Demy Assistant!

Με την Demy μπορείτε να χειριστείτε εύκολα κινητά με λειτουργικό android, απλά με την φωνή σας. Μιλήστε στην Demy και ζητήστε ενέργειες όπως: πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, φωνητική πληκτρολόγηση τηλεφωνικών αριθμών, αποστολή μηνυμάτων sms, προσθήκη και ακύρωση ξυπνητηριού, λήψη φωτογραφιών, προσθήκη προορισμού στην προεπιλεγμένη εφαρμογή gps, δυνατότητα ηχογράφησης για να κρατάτε φωνητικές σημειώσεις, δυνατότητα ανίχνευσης φωτός που σας βοηθά να εντοπίσετε ξεχασμένα φώτα και άλλες πολλές δυνατότητες, που θα παρουσιάσει αναλυτικά ο Δημήτρης Θαρενός.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Φάρο Τυφλών, ή καλέστε στο κινητό: 6946556436.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν εγκατάσταση στο παρακάτω link.

Demy Assistant V1.4.apk

 

 

 

8/1/2020

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2020


Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 6:00 μ.μ.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εορταστική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας,
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεών του στο ισόγειο, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.

 

-Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά-
Εκ του Δ.Σ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήσατε με την Γραμματεία του φορέα και την κα Γ. Ρουκουτάκη (Αντιπρόεδρο & Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων) στο 6945373081.

 

 

12/12/2019

Ανακοίνωση για την εκδήλωση
«η ιστορία του νομίσματος»
στις 18.12.2019

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank για την ιστορία του νομίσματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα μας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13.00. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν μεγενθυμένα πιστά αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων, να ενημερωθούν για την συνεργασία με τον φορέα μας και  να προμηθευτούν το ενημερωτικό έντυπο Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα στην γραφή Braille.
Σας περιμένουμε.

 

 

 

 

Δελτία τύπου για το έτος 2019

Δελτία τύπου για το έτος 2018

Δελτία τύπου για το έτος 2017

Δελτία τύπου για το έτος 2016

Δελτία τύπου για το έτος 2015