Κύριο περιεχόμενο

 

 Δελτία Τύπου &
ανακοινώσεις

 
 

 

 

13/9/2019

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» 

ΦΑΥΣΤΑ Ή Η ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΚΟΡΗ
ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
20:30
Είσοδος ελεύθερη

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ανοίγει τις πόρτες του στις πρωτοβουλίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και υποδέχεται το Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» φιλοξενώντας την  παράσταση «ΦΑΥΣΤΑ Ή Η  ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΑ ΚΟΡΗ» του Μποστ.

Το έργο είναι γραμμένο το 1963 με την ιδιότυπη παράλογη ματιά και γραφή του Μπόστ. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο το έγραψε σε στιγμή κεφιού και ότι την ιδέα την πήρε από μια «τραγική ιστορία» τότε που ένας καρχαρίας στο Κερατσίνι έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε. Είναι γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Σαρκάζει την τότε επίσημη γλώσσα του κράτους, την καθαρεύουσα και τον αστικό καθωσπρεπισμό. Με το ανατρεπτικό του χιούμορ και το τραγούδι αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε ιστορικά και κοινωνικά θέματα και σατυρίζει την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική ιδεολογία της εποχής.

 

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Αγαπητού Μάρω
Ασλάνογλου Εύη
Γκελεβέσης Θοδωρής
Καλκούνης Παναγιώτης
Μουρούκος Βαγγέλης
Παπαϊωάννου Θανάσης
Ρουκουτάκη Γωγώ
Τεντόμα Αργυρώ
Χριστοδούλου Βιβή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λέα Κούση
Τα κοστούμια της παράστασης  είναι ευγενική παραχώρηση από την κυρία Άννα Φόνσου και το «Σπίτι του Ηθοποιού»

 

 

 

Το έργο είναι  γραμμένο το 1963 με την ιδιότυπη παράλογη ματιά και γραφή του Μπόστ.  Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο το έγραψε σε στιγμή κεφιού και ότι την ιδέα την πήρε από μια «τραγική ιστορία» τότε που ένας καρχαρίας στο Κερατσίνι έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε.

Είναι γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Σαρκάζει την τότε επίσημη γλώσσα του κράτους, την καθαρεύουσα  και τον αστικό καθωσπρεπισμό. Με το ανατρεπτικό του χιούμορ και το τραγούδι αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε ιστορικά και κοινωνικά θέματα και σατυρίζει την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική ιδεολογία της εποχής.

 

Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της  Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου,  «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος  και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά.

Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου.

Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.

 

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση,  την θεατρική ομάδα και πιθανές συνεργασίες, μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών-Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της θεατρικής ομάδας κα Γεωργία Ρουκουτάκη στο 6945373081 και με την Γραμματεία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο 210 9415222.

 

Σας περιμένουμε!

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35 

 

10/9/2019

ο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ 
θα ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματά 
από 11/09/2019

 

Το Μουσείο Αφής δημιουργήθηκε το 1984, δίνοντας ίσα δικαιώματα πρόσβασης σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και από το 2004 άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινό. Αποτελεί ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο, που παροτρύνουν τους επισκέπτες να αγγίζουν τα εκθέματα, επιτρέποντας ένα νέο τρόπο προσέγγισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της αφής.  Στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, δωρεά Εμπειρίκου την δεκαετία του 50, και αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών, κάθε ηλικίας.

Φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από γύψινα αγάλματα και ανάγλυφα, όλα ακριβή αντίγραφα από πρωτότυπα έργα μαρμάρινα ή χάλκινα. Τα εκθέματα προέρχονται από όλες τις φάσεις της Ελληνικής τέχνης. Παρουσιάζονται αρχικά οι προϊστορικοί χρόνοι μέσα από τη συλλογή του Κυκλαδικού, του Μινωικού και του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι αίθουσες εικονογραφούν τις περιόδους της Αρχαίας Ελληνικής τέχνης, την Αρχαϊκή εποχή, τον Αυστηρό ρυθμό, την Κλασική εποχή και τους Ελληνιστικούς χρόνους. Τα αντικείμενα των αιθουσών ήταν είτε αφιερώματα πιστών στα μεγάλα ιερά της Ακροπόλεως, των Δελφών, της Ολυμπίας ή επιτύμβια μνημεία που στήνονται πάνω στους τάφους των νεκρών και αρχιτεκτονικά γλυπτά, ενώ υπάρχει αίθουσα διαμορφωμένη ειδικά με εκθέματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Αφής, βασίζεται στην απτική διερεύνηση των εκθεμάτων η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες του μέσω της ΑΦΗΣ ,να έρθουν σ’ επαφή με το μεγαλείο, το κάλλος, τον πλούτο και την αισθητική τελειότητα των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ενημέρωση κι εκπαίδευση για την χρήση του λευκού μπαστουνιού - εργαλείο αναγκαίο στην καθημερινότητα ενός τυφλού, σύντομη περιγραφή της γραφής Braille -ιστορικά στοιχεία, τρόποι και μέθοδοι λειτουργίας της γραφομηχανής Braille-, καθώς και τις τεχνικές βλέποντα συνοδού μέσω δια δραστικών παιχνιδιών και διαλογικής επεξεργασίας.  Είναι βασικό εργαλείο για την εκπαίδευση της Αφής και τη δημιουργία νοητικών εικόνων κι εξίσου σημαντικό για βλέποντες κι άλλες ευπαθείς ομάδες, να βιώσουν και να εξερευνήσουν αυτήν την εκδοχή της πραγματικότητας.    

Το Μουσείο Αφής είναι προσβάσιμo και σε ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Η είσοδος είναι 2 ευρώ για μαθητές και ενήλικες - Ομάδες αναπήρων και οι συνοδοί τους ΔΩΡΕΑΝ.

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης ομάδων κατόπιν συνεννόησης.

Θα είναι χαρά μας να μας επισκεφθείτε και να απολαύσετε την πολιτιστική μας κληρονομιά με άλλη διάσταση, την αίσθηση της ΑΦΗΣ!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην  Γραμματεία στο τηλ 210-9415222

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Βουλή των Ελλήνων και τους American Friends for the Blind in Greece, για την σημαντική συνεισφορά τους για την επαναλειτουργία του Μουσείου Αφής.


 Δ/νση: ΔΟΪΡΑΝΗΣ 198 ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ 17 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΣΤΑΣΗ ΧΡΥΣΑΚΗ

ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ “ MEDIA MARKT “

Τηλ.: 2109415222 / Fax: 2109415271

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  / website: www.tactualmuseum.gr

 

 

10/9/2019

  

 

Συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών του
Φάρου Τυφλών της Ελλάδος
στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Εμμέλεια  2019»
την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, συμμετέχει στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Εμμέλεια  2019» που πραγματοποιείται στο χοροθέατρο  «Δόρα Στράτου» στις 16 Σεπτεμβρίου 2019. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει χορούς από την Νάξο όπως Καλαμαθιανός Νάξου, Συρτός Νάξου, Κοτσάκια Νάξου και Βλάχα Νάξου.

Ο χορός ως ένα σπουδαίο εργαλείο σωματικής και ψυχικής ανάτασης, συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην βελτίωση της έκφρασης, αλλά και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ένταξης.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε και να απολαύσουμε μια όμορφη, πολιτιστική βραδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση της ομάδας μπορείτε να επικοινωνείται με τον κ.Χριστόφορο Σιζόπουλο στο 6972329721.

  

Χοροθέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»
Αρακύνθου 33 (έναντι), Λόφος Φιλοπάππου, ΤΚ 11741
Τηλ: 0030 210 921 4650 – 0030 210 921 2866
Το κηποθέατρο βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    www.grdance.org

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

9/9/2019

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη λειτουργία των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα τμήματα θα πρέπει να δηλώσουν  συμμετοχή το αργότερο  μέχρι 23 Σεπτεμβρίου στην Κοινωνική Υπηρεσία  στο 210-9415222.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Παραδοσιακών χορών, Θεατρική έκφραση-κίνηση,  Εκμάθηση Η/Υ, Εκμάθηση Braille, Πλεκτού, Μακραμέ, Κεραμική, Ομάδα latin, Εκμάθηση ιταλικών, Εκμάθηση ισπανικών, Σκακιού, Βυζαντινής μουσικής, Γυμναστήριο, Λέσχη φιλίας.  Η θεατρική ομάδα λόγω προγραμματισμένων παραστάσεων δεν θα δεχθεί καινούργια μέλη μέχρι τέλος του έτους, μπορούν όμως οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τμήμα θεατρική έκφραση-κίνηση ως προπαρασκευαστική εμπειρία. Επίσης για την συμμετοχή στη λέσχη φιλίας ισχύουν ηλικιακές και κοινωνικές προϋποθέσεις σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν περιορισμένες κενές θέσεις.  

 

 

26/8/2019

Νέος κύκλος μαθημάτων

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει και για το 2019 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από  16 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

 

 

Πληροφορίες:
Δημήτρης Παπασταματίου - Κορδώνη Ελισάβετ

 

Τηλέφωνο: 210 9415222

Fax: 210 9415271

E-mail: info@fte.org.gr


Ο κανονισμός λειτουργίας

Αίτηση συμμετοχής

 

 

 

 

26/8/2019

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι από τις 26 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από τις 7:30 - 2:30.

Ενώ από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από τις 7:30 π.μ. έως και τις 3:30 μ.μ.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ωφελούμενοι όπως συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπαλλήλους για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. 

 

 

 

23/7/2019

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Με στόχο την μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή», η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν και να απλοποιήσουν την επικοινωνία των πολιτών με τους Ιερούς Ναούς, καθώς και το Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων της ΙΑΑ, αναφορικά με το Ιερό Μυστήριο του Γάμου και της Βάπτισης.

 

Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο πλαίσιο προώθησης των νέων παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο για τα μέλη των συλλόγων σας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής και ειδικότερα μέσω του συνδέσμου:

http://iaath.gr/content/psifiakes-ypiresies-pros-toys-polites-pistopoiitika-gamoy-kai-vaptisis-me-ena-klik, ώστε να επιτευχθεί μια σαφής ενημέρωση για το κύριο αντικείμενο της Πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς Εκκλησιαστικής διοίκηση - Β’ φάση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα 2014 - 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

 

Συγκεκριμένα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών http://iaath.gr/ ο πολίτης μπορεί πλέον:

• Να έχει πρόσβαση σε έγκυρο πληροφοριακό υλικό και οδηγίες σχετικά με ία Ιερά Μυστήρια του Γάμου και της Βάπτισης

• Να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στον Ιερό Ναό για την έκδοση Άδειας γάμου, Πιστοποιητικού αγαμίας και Πιστοποιητικού βάπτισης

• Να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στο Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων για την έκδοση Αντιγράφου Διαζευκτηρίου και Πιστοποιητικό τελεσθέντος Γάμου

 

Οι ανωτέρω ψηφιακές Υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για τους 145 Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναλυτικός χάρτης των ορίων των οποίων, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τους είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδαhttp://iaath.gr/enories-map

 

 


 

 

22/7/2019

Νέος κύκλος μαθημάτων

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει και για το 2019 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από  16 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

 

 

Πληροφορίες:
Δημήτρης Παπασταματίου - Κορδώνη Ελισάβετ

 

Τηλέφωνο: 210 9415222

Fax: 210 9415271

E-mail: info@fte.org.gr


Ο κανονισμός λειτουργίας

Αίτηση συμμετοχής

 

 

 

 

17/7/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ
ΔΡΑΣΗ «ΕΡΕΥΝΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»
«MANTO Blind Escort Apps» (ΜΑΝΤΟ)
ΚΩΔΙΚΟΣ: T1ΕΔΚ-00593

Το 2018 o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, σε σύμπραξη με το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς και τα Συστήματα Υπολογιστικής Όρασης IRIDA Labs Α.Ε, εγκαινίασαν την υλοποίηση του έργου, με τίτλο «Καινοτομικές Εφαρμογές Ψηφιακού Συνοδού Αυτόνομης Πλοήγησης για μη Βλέποντες».

Στόχος του η ανάπτυξη, πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση εφαρμογών αυτόνομης πλοήγησης για µη βλέποντες στην αιχμή της τεχνολογίας διεθνώς, µε διάκριση σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, για την επίλυση προβλημάτων προσβασιμότητας των τυφλών στην καθημερινότητά τους, μετακίνησης αλλά και πρόσβασης σε πολιτιστικούς και άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

 

 

 

 

 

15/7/2019

Κάρτες για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ

Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ στους μόνιμους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής για μετακινήσεις με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ με έκπτωση 50%.

Χρονική περίοδος από 15/07/19 έως 31/10/19

Η διανομή θα γίνεται από τις περιφέρειες  και τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών των δήμων μόνιμης κατοικίας (ΚΕΠ)

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Αίτηση ενδιαφερόμενου (χορηγείται από την υπηρεσία)

2. Υπεύθυνη δήλωση (του νόμου. 1599/86) περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής Στην ανωτέρω δήλωση θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή δελτίου μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

3. Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφό της

4. Απόφαση ΚΕΠΑ (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%)

5. Παλιές κάρτες

6. 3 Πρόσφατες φωτογραφίες

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

• στα ΚΕΠ των δήμων μόνιμης κατοικίας

• στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής ή στις Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής 

• στην Κ.Υ. του Φ.Τ.Ε.

 

 

11/7/2019

Αφιέρωμα στον Πρόεδρο του σωματείου Βόλου Μάγνητες τυφλοί Γιάννη Καραγιώργο του Μανώλη Μπασιά.

Έφυγε από κοντά μας στις 4 Ιουλίου σε ηλικία 67 ετών.

Ήταν από τον Κισσό Πηλίου. Στην παιδική του ηλικία από ατύχημα έχασε την όρασή του. Το σχολείο το τελείωσε στη σχολή τυφλών της Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως τηλεφωνητής στα τσιμέντα Ηρακλής στην Αγριά του Βόλου.

Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και στην εργασία του και κατόπιν έγινε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος στους Μάγνητες τυφλούς.

Ήταν ήρεμος άνθρωπος. Συνεργαζόταν με όλους και όπου μπορούσε να βοηθήσει, το έκανε με την καρδιά του.

Πριν από τρία χρόνια είχε καλέσει στο Βόλο τη θεατρική ομάδα του Φάρου Τυφλών, που έδωσε θεατρική παράσταση με μεγάλη επιτυχία. Της επιφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε πολύ με προβλήματα υγείας, που τα αντιμετώπισε με μεγάλη υπομονή.

Δυο μήνες πριν έχασε και τη σύζυγό του, γεγονός  που τον λύπησε πολύ.

Παρά τη σοβαρότητα των προβλημάτων αυτών δε σταμάτησε να εργάζεται σκληρά για τους συναδέλφους του τυφλούς τής Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και γενικά της χώρας μας.

 

Η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου έγραψε το εξής κείμενο:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Απεβίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μάγνητες τυφλοί», Γιάννης Καραγιώργος Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Γιάννη Καραγιώργου, προέδρου του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί», ο οποίος έφυγε το απόγευμα της 5.7.2019 από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

«Ψυχή» και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία όρασης, παρέμεινε πιστός στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς μέχρι τέλους και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα  υγείας τον τελευταίο χρόνο, προσέφερε απλόχερα την στήριξή του στα μέλη του συλλόγου και σε όποιον είχε ανάγκη από βοήθεια.

Ο Γιάννης Καραγιώργος ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, πάντα κοντά στα μέλη και τα αιτήματα του συλλόγου. Προώθησε τα μαθήματα breill, την έκδοση καταλόγων για καταστήματα εστίασης σε γραφή braille και δεν σταματούσε ούτε στιγμή να βοηθάει το κοινωνικό σύνολο.

Το τελευταίο αντίο το απεύθυναν οι οικείοι, τα μέλη του Συλλόγου και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν,  το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Τελειώνω το αφιέρωμά μου αυτό με ανακοίνωση των μελών και φίλων του σωματείου:

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο στον Πρόεδρο του σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» Τα μέλη και φίλοι του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας “Μάγνητες Τυφλοί” εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Προέδρου του σωματείου Γιάννη Καραγιώργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ήταν ιδιαίτερα αξιόλογος αφήνοντας το δικό του στίγμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχει καλό ταξίδι και καλό παράδεισο και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

 

 

3/7/2019

Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ποιότητα της ζωής των τυφλών

Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Μαρκοστάμος Παναγιώτης, οργανωτικός γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και άτομο με οπτική αναπηρία, στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση και οργάνωση οικονομικών πόρων και οργανισμών με κατεύθυνση τα οικονομικά της υγείας» διεξάγει έρευνα με ερευνητικό αντικείμενο «Ποιότητα ζωής για άτομα με Αναπηρία όρασης».

Για τον σκοπό αυτό απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην έρευνα σε όλα τα μέλη και τους εξυπηρετούμενους του Φορέα που θα ήθελαν να βοηθήσουν.  Η έρευνα συμπληρώνετε σε προσβάσιμη ηλεκτρονική φόρμα μέσω του διαδικτυακού εργαλείου της google forms

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfL1jTbiX4mAUGsuuiyLrsZOzGXUnuCijRocPkBaUzdX_Hdtw/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR1wuhK2d-38rQgcEFE26M1HWuP0A3ztAJdoONM_ogPzj7KvzJATxo23fjk

ή και σε έντυπη μορφή. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν και θα είναι στην διάθεση μας με σκοπό να αποτελέσουν ένα ενεργό εργαλείο που θα μας βοηθήσει σε περισσότερο ολοκληρωμένες προτάσεις και διεκδικήσεις στα πλαίσια τον διαβουλεύσεων του χώρου μας.

 

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να απευθύνονται στην Κ.Υ. του ΦΤΕ.

 

 

19/6/2019

Ενδιαφέρουσες νομικές διατάξεις

 

Τα άρθρα 81 και 82 του νέου νόμου 4611.

Άρθρο 81 Προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Άρθρο 82 Παράταση χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας

 

Εισηγητική έκθεση του άρθρου

Άρθρο 81

Προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ από 1.1.2019 ως προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία χορηγούνται για την κάλυψη των αυξημένων και εξειδικευμένων αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας του ατόμου χωρίς εισοδηματικά ή οικονομικά κριτήρια. Σκοπός τους είναι η ενίσχυση, η συμβολή στην κοινωνική ένταξη και η αποφυγή της ιδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν εισόδημα καθώς η χορήγηση τους δεν αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών διαβίωσης ενός ατόμου αλλά στην κάλυψη των αναγκών που οφείλονται πρωταρχικά στην αναπηρία τους και προκύπτουν εξαιτίας αυτής. Για το λόγο αυτό δεν φορολογούνται και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τα χρηματικά αυτά βοηθήματα αποτελούν μέσο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των αναπήρων ατόμων για το λόγο αυτό και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή κράτηση χαρτοσήμου, δεν κατάσχονται, ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα.

 

Το άρθρο του Νόμου

Άρθρο 81

Προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία

   Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ως προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και δεν φορολογούνται. Το ποσό των προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν κατάσχεται εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α. α' και β'

βαθμού, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Εισηγητική έκθεση

Άρθρο 82

Παράταση χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας

Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η δυνατότητα χορήγησης παράτασης σε όλους τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων, των οποίων η γνωμάτευση έχει λήξει και καθυστερεί η εξέτασή τους από ΚΕΠΑ, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Υπό το ισχύον καθεστώς, η δυνατότητα παράτασης αφορά μόνο τα επιδόματα που χορηγούνται σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η εναρμόνιση και η αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης από τον ΟΠΕΚΑ όλων των προνοιακών - αναπηρικών επιδομάτων, ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας των δικαιούχων τους.

 

Το άρθρο του νόμου

Άρθρο 82

Παράταση χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας

Το τρίτο εδάφιο του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 (Α' 88) αντικαθίσταται ως εξής:

 

«Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, με το προβλεπόμενο, από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, ποσοστό αναπηρίας, καθώς και για τις συντάξεις με αιτία την αναπηρία, ενώ παράλληλα παρατείνεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο.».

 

 

14/6/2019

ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ CNC

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ερευνώ, Δημιουργώ, καινοτομώ» με το ακρωνύμιο: ΜΑΝΤΟ blind escort Apps και Κωδικό 'Έργου Τ1ΕΔΚ-00593, ζητά προσφορές για παρακάτω εξοπλισμό για τις ανάγκες παραγωγής απτικών αντικειμένων:

 

1 ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΗ CNC ROYTER με τα εξής χαρακτηριστικά

· 3-αξονική εργαλειομηχανή CNC με spider 1050 Watts

· Ελάχιστες ωφέλιμες διαστάσεις 300×400×60mm

· Σχεδιαστικό πρόγραμμα

Η προσφορά θα περιλαμβάνει κόστος εκπαίδευσης προσωπικού στην χρήση της μηχανής και πιθανά ανταλλακτικά.

Για τον παραπάνω εξοπλισμό θα χρειαστούμε και βεβαίωση προμηθευτή για το καινουργές και αμεταχείριστο του εξοπλισμού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις προσφορές τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ SMARTPHONE

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ερευνώ, Δημιουργώ, καινοτομώ» με το ακρωνύμιο: ΜΑΝΤΟ blind escort Apps και Κωδικό 'Έργου Τ1ΕΔΚ-00593, ζητά προσφορές για συσκευές smartphone:

15 συσκευές Xiaomi Mi A2, συσκευή που υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Android One, με τουλάχιστον 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο.

Για τον παραπάνω εξοπλισμό θα χρειαστούμε και βεβαίωση προμηθευτή για το καινουργές και αμεταχείριστο του εξοπλισμού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις προσφορές τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ Η/Υ

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ερευνώ, Δημιουργώ, καινοτομώ» με το ακρωνύμιο: ΜΑΝΤΟ blind escort Apps και Κωδικό 'Έργου Τ1ΕΔΚ-00593, ζητά προσφορές για τον παρακάτω εξοπλισμό:

2 Μονάδες Η/Υ με τα εξής χαρακτηριστικά

Οθόνη 22’’ 1920x1080

Προτεινόμενα Ηχεία Logitech

Πληκτρολόγιο και ποντίκι Microsoft 600

Προτεινόμενα χαρακτηριστικά PC

RAM 4GB DDR3

Σκληρός Δίσκος HDD 500GB ή SSD 256GB

Κάρτα γραφικών intel ή AMD

Επεξεργαστής intel ή AMD 3,6GHZ

Λογισμικό windows 10

Χρήση basic

2 έγχρωμους εκτυπωτές laser

Για τον παραπάνω εξοπλισμό θα χρειαστούμε και βεβαίωση προμηθευτή για το καινουργές και αμεταχείριστο του εξοπλισμού.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις προσφορές τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

11/6/2019

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη ,
25 Ιουνίου 2019, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία απότις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, η προσκόμιση του προσωπικού αριθμού  ΑΜΚΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

 

10/6/2019

Εκδήλωση παρουσίασης χορών Latin & Tango

Η Ομάδα Latin & Tango του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, σας προσκαλεί στην μικρή γιορτή που διοργανώνει την Πέμπτη 20 Ιουνίου & ώρα 19:30.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την χαρά να παρουσιάσουν Latin χορούς, αποτέλεσμα της αγάπης τους για το χορό και ποιος ξέρει; Ίσως  μετά από αυτή τη γιορτή θελήσουμε όλοι να μάθουμε Latin  και Tango! 

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και να απολαύσουμε μια όμορφη

και ξεχωριστή γιορτή χορού.

 

-Είσοδος Ελεύθερη-

Διατίθεται χώρος στάθμευσης.

 

Δ/νση: Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.

Τηλ.: 210-94 15 222

 

 

 

 

10/6/2019

Πολιτιστική Βραδιά από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και ώρα 7.30, στον Κήπο Πολιτισμού των εγκαταστάσεών του, μια πολιτιστική, καλοκαιρινή βραδιά.

Το εισιτήριο κατ’ άτομο ανέρχεται στα 13 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού, μαζί με ένα αναψυκτικό ή 1 μπύρα ή απεριόριστο κρασί.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στην Γραμματεία και απογευματινές στον κύριο Κων/νο Μπασιά στο τηλ. κέντρο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη Πολιτιστικών δράσεων, κυρία Ρουκουτάκη Γωγώ στο 6945373081.

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης και καταβολή του ποσού έως την Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

 

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

 

 

30/5/2019

Νέα θεματική παρουσίαση για την περίοδο Ιούνιος- Ιούλιος.

Αρχαία αγγεία και συμπόσιο.

Το κάθε αγγείο έχει να μας πει μία ιστορία, Η κάθε μορφή ζωγραφισμένη πάνω του μπορεί να μας ταξιδεύσει πίσω στο χρόνο και να μένουμε εκεί για λίγο ακούγοντας την λύρα του Απόλλωνα ή τις συζητήσεις αντρών κρατώντας έναν κάνθαρο γεμάτο κρασί στο χέρι.

Η πλούσια συλλογή των αγγείων και τα ανάγλυφα μοτίβα φτιαγμένα ειδικά για την απτική διερεύνηση θα βοηθήσουν τον επισκέπτη να κατανοήσει καλύτερα την καθημερινότητα και τις ανησυχίες των αρχαίων Ελλήνων.

 

Η θεματική αυτή παρουσίαση έχει την δυνατότητα προσαρμογής για παιδιά όλων των ηλικιών.

 

 

30/5/2019

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι από τις 18 Ιουνίου ημέρα Τρίτη έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου, το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από τις7:30 π.μ. έως και τις 3:30 μ.μ.

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος ο φορέας μας θα είναι κλειστός.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ωφελούμενοι όπως συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπαλλήλους  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. 

Από την Δευτέρα 29 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου, ο φορέας θα παραμείνει κλειστός.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και οι Εργαζόμενοι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος σας εύχονται καλό καλοκαίρι!

 

 

 

 

24/5/2019

Mini Tennis

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι και κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Σάββατο 01, 08, 15/06 Παρασκευή 07, 14/06 18.00-21.00 ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ 25 Για παιδιά 4-10 ετών, ηλικιακές ομάδες 4-7 & 8-10 (έως 8 παιδιά ανά 30’ με προεγγραφή στο SNFCC.org)

 

*Κάθε Κυριακή BlindTennis ή SoundballTennis για παιδιά και με χαμηλή όραση ή/και τυφλότητα Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λ. Συγγρού 364

17674 Καλλιθέα

Αττική, Ελλάδα

 

Επικοινωνία:

Τ: 216-8091000

 

Ε: info@snfcc.org

 

 

22/5/2019

Εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών 
«Από τη Σπορά στο Θέρος»,
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

 

 

 

Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, με τίτλο  «Από τη Σπορά στο Θέρος», στον προαύλιο χώρο του φορέα, στον «Κήπο Πολιτισμού».

 

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα μας, αλλά και από άλλους χορευτικούς συλλόγους και φίλους, σε μια συνάντηση πολιτισμού τυφλών και βλεπόντων χορευτικών συνόλων, που γκρεμίζει τα στερεότυπα και ενώνει τους ανθρώπους.

 

Ο χορός είναι ένα σπουδαίο εργαλείο σωματικής και ψυχικής ανάτασης, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες που συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην βελτίωση της έκφρασης, αλλά και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ένταξης.

 

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, να σας υποδεχτούμε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και να απολαύσουμε μια όμορφη, πολιτιστική βραδιά.

 

Ώρα προσέλευσης: 19:00 Ώρα έναρξης: 19:30

 

Για προσκλήσεις και κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με την Γραμματεία, στο 210-9415222 και  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, με τον κο Χριστόφορο Σιζόπουλο, στο 6972329721.

 

 

 

21/5/2019

«Ο άνθρωπος που γελά», μια μουσικοθεατρική σύνθεση του Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βικτώρ Ουγκώ. 

 

Για δεύτερη φορά το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, την Παρασκευή 24 Μαΐου, μια παράσταση με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ & Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.Π) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες και προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά και γραφή Braille.

Ημέρα και ώρα παράστασης: Παρασκευή, 24 Μαΐου στις 20:30.

Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή, 17 Μαΐου.

● Παρεχόμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η υπηρεσία αναφέρεται στην παράλληλη μετάφραση του θεατρικού έργου στη νοηματική γλώσσα. H ταυτόχρονη διερμηνεία πραγματοποιείται με έναν ή περισσότερους/ες διερμηνείς να μεταφράζουν επί σκηνής όλο το θεατρικό λόγο του έργου καθώς και την γενική ατμόσφαιρα στη φυσική γλώσσα των (Κ)κωφών και βαρήκοων θεατών.

Τιτλισμός για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές (ΤΚΒ)

Απόδοση θεατρικού κειμένου σε ελληνικούς υπέρτιτλους με την προσθήκη ηχητικών εφέ. Οι ΤΚΒ υπέρτιτλοι περιλαμβάνουν το κείμενο και την περιγραφή του ηχητικού τοπίου της παράστασης.

Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς ή με μειωμένη όραση θεατές

Η ακουστική περιγραφή είναι μια επικουρική υπηρεσία που στον χώρο της τέχνης σκοπό έχει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θεάματα στα άτομα με προβλήματα όρασης. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν μερική ή ολική απώλεια όρασης. Πραγματοποιείται ανάμεσα στα κενά διαλείμματα των διαλόγων και κάθε μορφής λόγου των ηθοποιών. Τότε περιγράφονται τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία της εικόνας (σκηνικά, κοστούμια, κίνηση, εκφράσεις) για την καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης.

Promo trailer: https://bit.ly/2W1dgcX

 

Υπόθεση έργου

Λονδίνο, αρχές του 18ου αιώνα. Μια αυστηρά δομημένη, αριστοκρατική κοινωνία με απολύτως διακριτά όρια μεταξύ των τάξεων. Ο πλούτος και η υψηλή θέση στην ιεραρχία προκαλεί αλαζονεία. Ο λαός, άνθρωποι εξαθλιωμένοι, άβουλοι, τρομοκρατημένοι, χωρίς διάθεση για αντίσταση και κάποιες φορές χωρίς ελπίδα. Σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, ο Γκουίνπλεϊν, ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο -ένα μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο ως εκδίκηση από τον βασιλιά-, βιώνει έναν αγνό και αληθινό έρωτα με την τυφλή Ντέα. Η σχέση τους φαίνεται να είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. Ως μέλος ενός θιάσου, σύντομα, θα γίνει διάσημος λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Η τύχη όμως παίζει τα πιο τρελά παιχνίδια: όταν βρεθεί σε θέση ισχύος και τολμήσει να υψώσει το ανάστημά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αναλγησία των ισχυρών.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ντορέτα Πέππα

Διασκευή - Λιμπρέτο: Έλσα Ανδριανού

Σύνθεση-Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου

Φωτισμοί: Nίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελεάνα Τσίχλη

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Ζαφειροπούλου

Γ΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καρδακάρης

 

 

Διανομή

Θανάσης Ακοκκαλίδης, Νέλη Αλκάδη, Διονύσης Βερβιτσιώτης, Θανάσης Βλαβιανός,

Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μαρία Δελετζέ, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Πάρις Θωμόπουλος , Κώστας Κορωναίος, Ελίτα Κουνάδη, Νέστωρ Κοψιδάς, Δαυίδ Μαλτέζε, Ελένη Μπούκλη, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Αρετή Πασχάλη, Αιμιλιανός Σταματάκης,

Λυδία Τζανουδάκη, Σπύρος Τσεκούρας, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Βαγγέλης Ψωμάς

 

Μουσικοί:

Κιθάρες: Γιάννης Αναστασάκης

Τσέλο: Σοφία Ευκλείδη

Πιάνο: Θοδωρής Κοτεπάνος

Κρουστά: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Κοντραμπάσο: Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης

Επιμέλεια - Συντονισμός υπηρεσιών προσβασιμότητας: Liminal - Πρόσβαση στον Πολιτισμό - (This link open in new tab) www.liminal.eu

Συντελεστές προσβασιμότητας:

Διερμηνεία στην ΕΝΓ: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου - Μυρτώ Γκανούρη

Υπερτιτλισμός (ΤΚΒ): Κερασία Μιχαλοπούλου, Γρηγόρης Σταθόπουλος

Χειρισμός Υπερτίτλων: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Λογισμικό Υπερτίτλων: Supertitles.gr

 

 

Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Βανέσσα Κάλπια

Εκφώνηση Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου

 

Promo trailer: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Διεύθυνση: ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ» , Πανεπιστημίου 48, Αθήνα (Χάρτης). *Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες - χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου. Επιτρέπονται οι σκύλοι οδηγοί τυφλών.

 

 

Εισιτήρια - Προπώληση - Κρατήσεις

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13 ευρώ, ΑμεΑ - Συνοδοί 5 ευρώ.

Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή, 17 Μαΐου.

Εκδοτήρια: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ REX, Πανεπιστημίου 48

Τηλέφωνο: 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας)

Ηλεκτρονικά: (This link open in new tab) www.n-t.gr

Κρατήσεις με SMS: 6955 184384

 

Σημειώσεις

- Οι κρατήσεις μέσω τηλεφώνου και SMS είναι έγκυρες ΜΟΝΟ εφόσον αναφέρονται ξεκάθαρα τα παρακάτω: ονοματεπώνυμο, αριθμός θέσεων, επιθυμητή παρεχόμενη υπηρεσία (Διερμηνεία, Υπέρτιτλοι, Ακουστική Περιγραφή)

- Επιτρέπονται οι σκύλοι οδηγοί τυφλών


 O πολιτιστικός οργανισμός Liminal, από το 2016, δημιουργεί τις συνθήκες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Σήμερα, συνάνθρωποι μας αποκλείονται συστηματικά ως αποδέκτες πολιτιστικών αγαθών, αλλά και ως δημιουργοί αυτών. Για αυτό τον λόγο, η δράση μας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, την Παροχή Υπηρεσιών Προσβασιμότητας και την Παραγωγή Θεαμάτων.

Μέσω κοινών εμπειριών πολιτισμού διαμορφώνουμε καθημερινά ένα δυναμικό και δίκαιο πεδίο δημιουργίας. Τα κοινωνικά, σωματικά, γλωσσικά και άλλα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, είναι για εμάς πολύτιμες πηγές γνώσης και όχι εμπόδια.

 

 

Μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών, έχοντας ως όχημα μας την τέχνη και επίκεντρο τον άνθρωπο, οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

 

 

16/5/2019

Το Βλέποντας με τις Αισθήσεις στον Αθήνα 9.84

Αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα η ραδιοφωνική εκπομπή "Δημόσια και Ιδιωτικά" του Αθήνα 9.84 είναι αφιερωμένη στο πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη "Βλέποντας με τις Αισθήσεις". 

Στην εκπομπή θα ακουστούν ηχογραφημένα αποσπάσματα από την επίσκεψη των μαθητών του ΚΕΑΤ στην Πινακοθήκη Γκίκα στις 8 Απριλίου 2019.

Τη συζήτηση στο στούντιο και τις λεκτικές περιγραφές των εικαστικών έργων θα συμπληρώσουν μουσικά επιλογές που σχετίζονται με το περιεχόμενο της Πινακοθήκης. 

Επιμέλεια εκπομπής: Έλενα Χατζηιωάννου

Προσκεκλημένοι ομιλητές: Γιάννης Βίτσος, Μαρία-Χριστίνα Δεστούνη Γιαννουλάτου, Φώτης Φλεβοτόμος.

 


 

Πληροφορίες:
Μουσείο Μπενάκη | Εκπαίδευση
Δευτέρα έως Πέμπτη I 10.00-14.00 I  Τ. 210 3671067-9

 

 

14/5/2019

ΚΕΚ ΑΜΕΑ 2019

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού(ΟΑΕΔ) κοινοποιεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στον Φ.Τ.Ε. για τα σχολικά έτη 2019-2021  είναι τα εξής:

 • Κεραμικής, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
 •  Διοικητικών και Οικονομικών Στελεχών Επιχειρήσεων, για τους αποφοίτους λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 58 ετών και να προσκομίσουν στην Σχολή τα εξής δικαιολογητικά :

 • Κάρτα Ανεργίας ΑμεΑ και φωτοαντίγραφο αυτής
 • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
 • Αντίγραφο τίτλου σπουδών
 • Ιατρική γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ
 •  Αντίγραφο ατομικής φορολογικής δήλωσης και ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου οικονομικού έτους, με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 20.000 Ευρώ.
 •  Αντίγραφο οικογενειακής φορολογικής δήλωσης, και οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου έτους, με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 30.000 Ευρώ.  
 •  Αριθμός μητρώου ΙΚΑ(ΑΜΑ) αν υπάρχει
 • Αριθμός ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ
 •  ΑΦΜ από εφορία
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο για πολύτεκνους, τέκνα πολυτέκνων και αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
 • Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 στην οποία ο ενδιαφερόµενος βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων. (Βεβαιώνω ότι τα φωτοαντίγραφα  που επισυνάπτω αποτελούν γνήσια εκ των πρωτοτύπων που έχω στα χέρια μου).
 • Ειδικά οι ομογενείς θα πρέπει να προσκομίσουν το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

 

Στα προγράμματα δεν δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών  του Οργανισμού. Σε περίπτωση επαναφοίτησης ο/η καταρτιζόμενος ΔΕΝ δικαιούται το ωριαίο επίδομα κατάρτισης και καλύπτει μόνο τυχόν κενές θέσεις που δεν έχουν συμπληρωθεί από υποψήφιους /ες που  παρακολουθούν στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών για πρώτη φορά. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 210-2023687και 210-2110878, από 20-05-2019 έως  30-05-2019 και ώρες 8.30 π.μ. -13.00 μ.μ.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

 

 

 

 

9/5/2019

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2019
O Φάρος Τυφλών της Ελλάδος υποδέχεται την Διεθνή Ημέρα Μουσείων,

στο μοναδικό στην ελληνική επικράτεια Μουσείο Αφής.

Για το 2019 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM  έχει επιλέξει το θέμα:

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης»

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Αφής εγκαινιάζει τη θεματική απτική διερεύνηση με τίτλο:

« Αρχαία Αγγεία και Συμπόσιο, ελάτε να αγγίξουμε και να γιορτάσουμε»

η οποία έχει διάρκεια 1 ώρας και μέγιστο αριθμό συμμετοχής 4 άτομα.

 

Ανήμερα της επετείου, το Μουσείο Αφής από τις 10:00 έως και τις 15:00, 

θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό,

βλέποντες και μη, για δωρεάν επισκέψεις .

 

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την σπουδαία πολιτιστική συνάντηση και ευκαιρία για μια διαφορετική και άκρως βιωματική προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά κατόπιν  προκαθορισμένης κράτησης.

  

 

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για τη θεματική απτική διερεύνηση, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2109415222.

 

 

7/5/2019

Μονοήμερη Εκδρομή 
Στην Νέα Αρτάκη Εύβοιας
Πέμπτη 30 Μαΐου

 

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει την διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στην Νέα Αρτάκη Εύβοιας, την Πέμπτη 30 Μαΐου. 

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εύβοιας, η οποία ανήκει διοικητικά στο Δήμο Χαλκιδέων και βρίσκεται 10 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας.

Στο γραφικό της λιμανάκι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν και να απολαύσουν ωραίους περιπάτους δίπλα στα ψαροκάικα και τα αλιευτικά.

Ενημερώνουμε ότι θα προηγηθεί στάση για καφέ με το πούλμαν στην διαδρομή προς τον προορισμό μας. 


Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Κόστος συμμετοχής ανα άτομο : 15 ευρώ

Ώρα αναχώρησης : 10.00 π.μ.

 

 

 

7/5/2019

Ομιλία με θέμα:
« Διατροφή / Διατροφικές συνήθειες ενηλίκων
και καρδιαγγειακά νοσήματα »
 

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας και ενεργού γήρανσης τυφλών ατόμων», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματοςσας ανακοινώνει την διεξαγωγή ομιλίας με θέμα: «Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα».

Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα αίτια, την έγκαιρη διάγνωση αλλά και τους τρόπους πρόληψης και προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς επίσης και οι ψυχολογικές – ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις, σε ευρύτερο πλαίσιο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/05/2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα.

Η ομιλία είναι σε συνεργασία με τον ιατρό κ. Σπαντιδέα Αναστάσιο, Παθολόγο – Κλινικό Φαρμακολόγο.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του ΦΤΕ.

 

 

 

2/5/2019

Ποδηλατάδα για άτομα με οπτική αναπηρία

Με μια ποδηλατάδα για άτομα με οπτική αναπηρία και στόχο την ενημέρωση των Αθηναίων σε θέματα ίσης πρόσβασης των ΑμεΑ στην πόλη, θα τιμηθεί την προσεχή Κυριακή  5η Μάϊου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Η δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Μαΐου 10.00 π.μ., με σημείο εκκίνησης το κτίριο του Φάρου Tυφλών Ελλάδος στην Καλλιθέα , ενδιάμεσο προορισμό το Παλαιό Φάληρο και κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος. Θα καλυφθεί δηλαδή διαδρομή 10 χιλιομέτρων και θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης να γευτούν τη χαρά της ποδηλασίας με διπλά ποδήλατα tandem τα οποία θα οδηγούν εθελοντές.

 

Στις 11.30 πμ θα πραγματοποιηθούν επί της πλατείας Συντάγματος βιωματικές δράσεις για το κοινό, με στόχο να αντιληφθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Η δράση διοργανώνεται από:

 

 • τo Σωματείο "Παναγία Ευαγγελίστρια"

 

 • τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος,

 

 • το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»

 

 • το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

 

 • την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

 

 • τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Ο συντονισμός γίνεται από τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία. Συμβολή έχουν επίσης ο Δημήτρης Πιτούλης και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Πολύτιμη είναι η υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) για την ασφάλεια των συμμετεχόντων την ημέρα της δράσης.

 

 

 

13/5/2019

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας ενημερώνει ότι από την Μεγάλη Δευτέρα 22/04 έως και την Παρασκευή 3/05 θα λειτουργεί από τις 7:30 έως τις 15:00.

Την Μεγάλη Πέμπτη 25/04, θα λειτουργήσει μέχρι τις 12.00

ενώ την Μεγάλη Παρασκευή 26/04, την Δευτέρα του Πάσχα 29/04

και την Τετάρτη 1/05, θα παραμείνει κλειστός.

Την Πέμπτη 2/05 και την Παρασκευή 3/05 το ωράριο λειτουργίας του φορέα θα είναι 7:30-15:00, με εξαίρεση τα απογευματινά μαθήματα braille, που θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Λόγω τακτικών αδειών του προσωπικού παρακαλούμε τους ωφελούμενους του φορέα πριν προσέλθουν να επικοινωνούν με τα τμήματα ενδιαφέροντός τους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και οι Εργαζόμενοι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος σας εύχονται καλό Πάσχα, Υγεία σε όλους και τις οικογένειές σας.

 

 

 

 

 

Δελτία τύπου έως 4/04/2019

Δελτία τύπου για το έτος 2018

Δελτία τύπου για το έτος 2017

Δελτία τύπου για το έτος 2016

Δελτία τύπου για το έτος 2015